Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Abdulhamid Han

Tο γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν θα είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει ξανά στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου TPAO Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, ωστόσο ανέφερε ότι αυτή τη φορά θα γίνουν έρευνες για αλάτι που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό φυσικού αερίου.

«Συνεχίζουμε την εξερεύνηση σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας. Κάνουμε αυτό που επιβάλλει το σχέδιο», ανέφερε.

Μιλώντας στη 12η Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια στην Τουρκία, ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν δήλωσε ότι μετά την ολοκλήρωση εργασιών συντήρησης του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν, σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη Μεσόγειο για ανάληψη νέων καθηκόντων.

«Στην πραγματικότητα, έχουμε σχεδιάσει βήμα-βήμα, που και τι θα κάνουμε εβδομάδα με την εβδομάδα και εφαρμόζουμε αυτό που επιβάλλει το σχέδιο».

Ανέφερε ότι το Αμπντουλχαμίντ Χαν έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά του λιμανιού Τασουτσού για τις εργασίες συντήρησης. «Οι προετοιμασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Τις επόμενες μέρες θα σηκώσει και πάλι άγκυρα. Σχεδιάζεται όπως το επόμενο σημείο που θα αναλάβει καθήκοντα να είναι η Μεσόγειος», δήλωσε ο Μπιλγκίν.

Όπως είπε κάνουν έρευνες στην περιοχή της Μεσογείου με μια νέα αντίληψη. Ότι διεξάγουν έρευνα αλατιού και θα στραφούν ξανά σε βαθύτερους στόχους για υποδομές αλατιού.  Πρόσθεσε ότι το αλάτι μπορεί να βρεθεί ως στρώμα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας και ότι οι ειδικοί είπαν ότι μερικές φορές μπορεί να υπάρχει αέριο ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα αλατιού.