Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σε δεύτερη σύλληψη για διευκόλυνση των ανακρίσεων προέβηκε η Αστυνομία σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση άφιξης παράτυπων μεταναστών, που έφτασαν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου το Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για νεαρό πρόσωπο, ηλικίας 16 ετών, το οποίο συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σε  ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι το σκάφος με τα 18 άτομα ανακόπηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν 10 άνδρες, δύο γυναίκες και έξι παιδιά. Το σκάφος και οι επιβάτες του, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 18 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυβερνήτης του σκάφους ήταν νεαρός ηλικίας 24 ετών ο οποίος συνελήφθη και κρατείται δυνάμει διατάγματος οκταήμερης κράτησης που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου. Ο δεύτερος συλληφθέν, ο οποίος φέρεται να είναι ανήλικος, επέβαινε επίσης του σκάφους.

Οι υπόλοιποι 17 επιβάτες του σκάφους, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.