Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Η Κυβέρνηση εντατικοποιεί τις προσπάθειές της, ώστε να καμφθεί η αδιαλλαξία και άρνηση της κατοχικής δύναμης να συνεργαστεί για τερματισμό της τραγωδίας των αγνοουμένων, την οποία η ίδια δημιούργησε και συντηρεί με τακτικισμούς, μεγεθύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία των οικογενειών τους, διεμήνυσε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε τελετή στολισμού του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου των Αγνοουμένων, στην Αθήνα.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, ο Επίτροπος Προεδρίας είπε πως αίτημα της Κυβέρνησης είναι να δοθούν επιτέλους πλήρεις και ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλους τους συγγενείς για την εξαφάνιση των αγαπημένων τους, για να σημειώσει ότι «τις απαντήσεις αυτές θα πρέπει φυσικά να τις δώσει η κατοχική δύναμη, η Τουρκία, που όλα αυτά τα χρόνια αρνείται να εργαστεί με ειλικρίνεια και καλή βούληση για τη διαλεύκανση όλων ανεξαίρετα των περιπτώσεων των αγνοουμένων».

Όπως είπε ο κ. Φωτίου «είναι μια απάνθρωπη και αφύσικη κατάσταση που ακυρώνει αξίες και αρχές της πολιτισμένης ανθρωπότητας», προσθέτοντας πως «δεν μπορεί και ούτε πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η τραγωδία».

«Οι ισχυροί της γης, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν και ηθική υποχρέωση να αναλάβουν επιτέλους ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες για τερματισμό της τραγωδίας», τόνισε.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της πολιτείας και όλων, ο Επίτροπος Προεδρίας εξέφρασε την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράστασή τους προς τις οικογένειες των αγνοουμένων με τη διαβεβαίωση ότι συνεχίζουν μαζί τον ιερό αγώνα για αποκατάσταση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του τελευταίου αγνοούμενου και της οικογένειάς του.

Τέλος, ο κ. Φωτίου συνεχάρη τη Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων για την πρωτοβουλία τους και σημείωσε ότι ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δένδρου αγνοουμένων στις διάφορες χώρες που ζουν Κύπριοι της Διασποράς, συμβολίζει τη συμπαράσταση και συμπαράταξη της ΝΕΠΟΜΑΚ και όλων στην τραγωδία που βιώνουν καθημερινά οι συγγενείς των αγνοουμένων και εκφράζει ειλικρινή αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης στις δοκιμαζόμενες οικογένειες.