Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απατη διαδυκτιο

Η Ελληνική Τράπεζα, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση των συναλλαγών των πελατών της, και στο πλαίσιο της στρατηγικής ESG της Τράπεζας (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση), προβαίνει σε ακόμα μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ώστε να αποφύγει ηλεκτρονικές απάτες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε έξαρση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι με ανακοινώσεις στον Τύπο, τηλεοπτικές παρεμβάσεις, αλλά και βίντεο αναδεικνύει τα σημεία - κλειδιά που πρέπει ο καθένας από εμάς να προσέχει ώστε να μην πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης. Παράλληλα, σημειώνεται ότι παρουσιάζονται οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε όλοι, έξυπνα και απλά, να προστατευτούμε από επιτήδειους.

Προστίθεται ότι αφορμή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε τόσο η δραματική αύξηση του φαινομένου όσο και το γεγονός ότι, με τη στροφή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι ευθύνη όλων να εφοδιαστούμε και με τις απαραίτητες γνώσεις για να διαφυλάξουμε τους λογαριασμούς και τα προσωπικά μας στοιχεία, αξιοποιώντας στο έπακρο τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελληνική Τράπεζα στην ιστοσελίδα της περιλαμβάνει πρακτικές συμβουλές όπως ότι για τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου, καθώς και για τις αγορές, είτε υπηρεσιών είτε προϊόντων, πρέπει να απευθυνόμαστε μόνο σε αξιόπιστες ιστοσελίδες και να προτιμάμε την πληρωμή με κάρτα για περισσότερη ασφάλεια.

Επίσης, τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν στέλνουμε χρήματα σε αγνώστους, ούτε τους αποκαλύπτουμε στοιχεία καρτών ή λογαριασμών μας.