Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξετάσεις

Καζάνι που βράζει η Μέση Εκπαίδευση με φόντο τις εξετάσεις Τετραμήνων. Βολές κατά του Υπουργείου Παιδείας εξακοντίζει η ΟΕΛΜΕΚ, που το κατηγορεί για αλλοπρόσαλλες αποφάσεις οι οποίες εντείνουν την πίεση, τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Ιδιαίτερη αναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την απόφαση όπως οι μαθητές Γυμνασίου της Β’ και Γ’ τάξης θα κληθούν να εξεταστούν σε τρία μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) την ίδια μέρα.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως από αυτή την απόφαση επηρεάζονται όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές της Β’ και Γ΄ Γυμνασίου, καθώς δεν υπάρχουν επιλεγόμενα μαθήματα όπως το Λύκειο.

Και ενώ η ΟΕΛΜΕΚ έχει τροχοδρομήσει ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα, την ώρα που έχει ήδη επικοινωνήσει με την Συνομοσπονδία Γονέων, μια χθεσινή επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά της έντασης.

Θέλοντας ο κ. Κωνσταντινόπουλος να θίξει το πρόβλημα που προκύπτει με τον όγκο της διδακτέας ύλης, ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας, «απάντησε» στις ανησυχίες με το να αφαιρέσει ύλη που έχει ήδη διδακτεί από το μάθημα Αρχαίων.

«Είναι κοροϊδία, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Να μας λάβουν σοβαρά υπόψη γιατί εμείς είμαστε στα σχολεία καθημερινά. Εμείς βλέπουμε την δουλειά που πρέπει να γίνει» σχολίασε καταληκτικά ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.