Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πρόεδρος Βουλής

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ευχαρίστησε την Πρέσβειρα της Ιαπωνίας, Σέκι Ιζούμι, για την προσφορά της, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, καθώς ολοκληρώνεται η θητεία της κ. Ιζούμι στην Κύπρο.

Η Πρέσβειρα ευχαρίστησε με τη σειρά της την κ. Δημητρίου για τη συνεργασία. Της είπε επίσης ότι όταν πρωτοήρθε στην Κύπρο έσπευσε να τη συναντήσει, ενώ χάρηκε ιδιαίτερα που η κ. Δημητρίου συνάντησε τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ιαπωνίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι "αυτή είναι μόνο η αρχή των πραγμάτων που μπορούμε να κάνουμε μαζί, ούτως ώστε να αναβαθμίσουμε τις διπλωματικές σχέσεις μας όσο περισσότερο μπορούμε". Αναφορικά με τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ιαπωνίας, είπε ότι "θέλουμε να βρούμε τρόπους, όχι μόνο σε επίπεδο Προέδρων της Βουλής, αλλά και σε επίπεδο κοινοβουλευτικών αποστολών, για να αναβαθμίσουμε τον ρόλο των δύο κοινοβουλίων. Θα είμαστε σε επαφή με το Κοινοβούλιό σας και με τον Πρόεδρό του, για να δούμε πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό".

Η κ. Δημητρίου χάρισε στην Πρέσβειρα της Ιαπωνίας μία τιμητική πλακέτα με το σύμβολο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον ήλιο που χαμογελά, λέγοντας ότι, παρά τα προβλήματά μας "συνεχίζουμε να είμαστε θετικοί, να χαμογελάμε και να εργαζόμαστε για όλα όσα χρειάζεται να πετύχουμε για ένα ασφαλές μέλλον για τις χώρες μας". 

Στη συνέχεια, της ευχήθηκε κάθε επιτυχία, προσωπική και επαγγελματική.