Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Καλάθι νοικοκυριού

Για μετά τις Προεδρικές εκλογές και την επαναλειτουργία της Βουλής φαίνεται ότι μετατίθεται η εφαρμογή του θεσμού του καλαθιού του νοικοκυριού.

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι από τη στιγμή που η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και οι σύνδεσμοι καταναλωτεί θεωρούν ότι πρόκειται για κάτι ωφέλιμο και χρήσιμο, «εμείς ως σύνδεσμος θα είμαστε υποστηρικτικοί και υποβοηθητικοί στην όλη διαδικασία». «Δώσαμε το πράσινο φως από την πρώτη συνάντηση που είχαμε την περασμένη βδομάδας στα γραφεία της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή», διευκρίνισε.

Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτό να εγκριθεί το καλάθι μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. «Πλέον με τα δεδομένα που διαμορφώνονται το καλάθι μπορεί να εγκριθεί τον ερχόμενο Μάρτιο που θα επαναλειτουργήσει η Βουλή» εξήγησε.

Όσον αφορά στον αριθμό των προϊόντων, ο κ. Αντωνίου είπε ότι το προσχέδιο για το καλάθι που τους παρουσιάστηκε αφορούσε στα ίδια προϊόντα που εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα. «Η φιλοσοφία είναι η ίδια, άρα θεωρώ ότι κατά 90% θα είναι τα ίδια τα προϊόντα» συμπλήρωσε.