Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Αλλοδαπός επιτέθηκε στη συμβία του και σε αστυνομικό στο ΤΑΕΠ Λευκωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές βίας και χάους εκτυλίχθηκαν το πρωί στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. 27χρονος Νιγηριανός ξυλοκόπησε την συμβία του και αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα άρχισαν στις 09:15 το πρωί όταν ο 27χρονος εισερχόμενος στις Πρώτες Βοήθειες άρχισε να θορυβεί και να επιτίθεται και να χτυπάει τη γυναίκα που τον συνόδευε.

Σύμφωνα με την Λειτουργό του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, «αμέσως προς βοήθεια της προσέτρεξε μέλος της αστυνομίας το οποίο βρισκόταν στο νοσοκομείο αλλά ήταν εκτός καθήκοντος. Στη συνέχεια τον ακινητοποίησε ενώ ο 27χρονος προβάλλοντας αντίσταση επιτέθηκε και χτύπησε το μέλος της αστυνομίας προκαλώντας του κάκωση στον αυχένα και κάταγμα δακτύλου». 

Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης ενώ αμέσως παρενέβη και δεύτερος αστυνομικός ο οποίος και τον ακινητοποίησε. 

Με την κα Κωνσταντίνου να σημειώνει ότι

Μέλος της αστυνομία το οποίο βρισκόταν καθήκον έσπευσε και επιτεύχθηκε η σύλληψή του 

Ο 27χρονος τελή υπό κράτηση, ενώ το περιστατικό καταδικάζει ο ΟΚΥΠΥ. 

«Τέτοιες πράξεις είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Οι ασθενείς που βρίσκονται εκεί χρήζουν ιατρικής περίθαλψης και οι εργαζόμενοι εκεί, ιατροί νοσηλευτές και άλλο προσωπικό είναι για να παρέχουν υπηρεσίας φροντίδες υγείας σε όσους τη χρειάζονται και δεν μπορούν να γίνονται θύματα αλόγιστων πράξεων από οποιονδήποτε από εμάς», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Ενημέρωση για το περιστατικό είχε ζητήσει από τον Διευθυντή του νοσοκομείου και ο Υπουργός Υγείας.