Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπαξιωματικοί γυναίκες ΕΦ διαμαρτυρία

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο συγκεντρώθηκαν ξανά οι γυναίκες υπαξιωματικοί που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά μαζί με τις οικογένειες τους,  διαμαρτυρόμενες για πρόταση του Υπουργείου Άμυνας να τους δώσει αύξηση €70 στον μισθό τους, προς αποκατάσταση της διάκρισης λόγω φύλου,  που όπως  υποστηρίζουν, υφίστανται.

Επέδωσαν ψήφισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, το οποίο παρέλαβε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του προέδρου, Ανδρέας Ιωσήφ.

 Με τον τελευταίο να δηλώνει ότι, «θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το υπόμνημα σας θα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρεται για το θέμα και έδωσε σαφείς οδηγίες στον Υπουργό Άμυνας να δει το συγκεκριμένο ζήτημα».

Ο δικηγόρος των Υπαξιωματικών, Γεώργιος Καραπατάκης διερωτήθηκε

Είναι με αυτόν τον τρόπο που εννοείται την ισότητα των φύλων; Με 60 ευρώ; Αυτό το πράγμα είναι ντροπή

Οι γυναίκες υπαξιωματικοί  αντιπροτείνουν όπως τους παραχωρηθούν 2 αναβαθμίσεις στις  μισθολογικές  τους κλίμακες και να τους καταβληθεί παράλληλα με την αφυπηρέτηση τους η προτεινόμενη αποζημίωση. 

Την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και γυναικείων οργανώσεων και κινημάτων.
 

υπαξιωματικοί γυναίκες ΕΦ διαμαρτυρία