Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παιδιά βία

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού σήμερα.  Η σήμερινή ημέρα είναι εξαιρετικής σημασίας για κάθε παιδί που πρέπει να απολαμβάνει τη ζωή, καθώς και για κάθε ενήλικα που οφείλει να διασφαλίσει την προστασία και τις ανάγκες που έχουν τα παιδιά.   

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού φιλοξενήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου η οποία έστειλε τα δικά της μηνύματα. 

Με το μήνυμα «φτωχοποίηση των παιδιών και κλιματική δικαιοσύνη» γιορτάζεται η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Αφορούν ζητήματα τα οποία θέτουν οι αρμόδιοι ως προτεραιότητα για αντιμετώπιση σχολίασε η κ. Μιχαηλίδου. 

Σύμφωνα με τη Eurostat το 19,2% των παιδιών στην Κύπρο τελούν υπό συνθήκες φτώχειας. 

«Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στον κίνδυνο φτώχειας, η οικονομική κρίση, η δυσχέρεια της οικογένειας  οι μονογονικές οικογένειες, οι οικογένειες με μεταναστευτικό ιστορικό ευάλτων ομάδων αυτές οι δυσκολίες οδηγούν και στην παραμέληση της εκπαίδευσης των παιδιών», εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου. 

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι  είναι σημαντικό η προσοχή να στραφεί σε αυτά τα ζητήματα καθώς φτωχοποιημένα παιδιά σημαίνει διαιώνιση του κύκλου της φτώχιας,  σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά στην ενήλικη ζωή τους θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες επομένως όχι καλές συνθήκες ζωής. 

«Είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να προλάβουμε, να μελετήσουμε και να εντοπίσουμε εγκαίρως ούτως ώστε να μην βρεθούμε σε χειρότερη κατάσταση» , ανέφερε καταλήγοντας η κ. Μιχαηλίδου.