Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σ

Αναλύοντας το όραμα και τις προτάσεις του για την εκκλησία του 21ου αιώνα και υπό το σύνθημα με τη Δύναμη της Πίστης για τον άνθρωπο και την πατρίδα, ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Η εξαγγελία έγινε σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η πρωτοβουλία στήριξης του μητροπολίτη Ησαΐα, που φιλοξενήθηκε το απόγευμα στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία.


Ο μητροπολίτης Ταμασού, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ειδικότερα στο Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα, αφού ως γνωστό ο ίδιος ήταν αρχικά μεταξύ των διαφωνούντων με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της εκκλησίας του Κιέβου.

« Στην εκκλησία μας το πολύκροτο ουκρανικό ζήτημα με τον πόλεμο έχει λήξει και δεν χωρεί οπισθοδρόμηση από τις αποφάσεις του οικουμενικού θρόνου ανεξαρτήτως των εξελίξεων στις αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο», σημείωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαϊας. 

Την ερχόμενη Τρίτη από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί, θα υποβληθούν δια επιστολών οι υποψηφιότητες των ιεραρχών που θα κατέλθουν στις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, επτά μέλη της ιεράς συνόδου θα διεκδικήσουν την ψήφο του πληρώματος της εκκλησίας της Κύπρου, που θα τους επιτρέψει είσοδο στο τριπρόσωπο.

Οι μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος, Κυρηνείας Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος, Μόρφου Νεόφυτος, Αμμοχώστου Βασίλειος και Ταμασού Ησαΐας, καθώς επίσης και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ως γνωστό έχουν ανακοινώσει ευθέως ή εμμέσως την πρόθεση τους για να κατέλθουν στον εκλογικό στίβο.