Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Κυρίως αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Σάββατο (19/11), με το όλο σκηνικό να συνθέτει και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Ωστόσο σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές να παρατηρηθεί μεμονωμένη βροχόπτωση.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι την Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Το απόγευμα ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις θα παρατηρούνται κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια. Στα βορειοανατολικά αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα στα ανατολικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα ανατολικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 16 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις.

Την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και ορεινά.

Την Τετάρτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση στο εσωτερικό και μή αξιόλογη μεταβολή στα παράλια μέχρι την Τετάρτη, παραμένοντας όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.