Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το Σάββατο, στις 9.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας των παιδιών μεικτών γάμων Τ/κ. Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, η ομάδα που διοργανώνει την εκδήλωση διαμαρτυρίας με την ονομασία «Χωρίς ταυτότητα» θα συγκεντρωθούν στο χώρο μπροστά από το Λήδρα Πάλας αύριο στις 9.30 το πρωί και στη συνέχεια θα πορευθούν προς το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ανακοίνωση οι διοργανωτές καλούν όλα τα «εγκλωβισμένα» παιδιά μεικτών γάμων και στις δύο πλευρές, που δεν μπορούν να πάρουν την ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας επειδή μόνο ο ένας γονιός την έχει, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, όπως και οι οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαμαρτυρία ανακοίνωσε ότι στηρίζει ο τ/κ «Δρόμος Ανεξαρτησίας», όχι όμως η τ/κ πλατφόρμα για την υπεράσπιση των παιδιών μεικτών γάμων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι ανακοίνωση – στήριξη για την εκδήλωση αύριο εξέδωσαν η συντεχνία Τ/κ δασκάλων (KTÖS), η συντεχνία των Τ/κ καθηγητών μέσης εκπαίδευσης («KTOEÖS») και η συντεχνία του προσωπικού του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου».

Διαβάζοντας τη δήλωση εκ μέρους των τριών συνδικάτων, ο γγ της KTÖS, Μπουράκ Μαβίς είπε ότι τα κράτη δεν αποφασίζουν ποιον παντρεύεται ένα άτομο, ούτε ένα άτομο έχει το δικαίωμα να καθορίζει τους γονείς του. Μιλώντας για τους αριθμούς των επηρεαζόμενων παιδιών ανέφερε ότι «με μια αισιόδοξη εκτίμηση, 30.000 άνθρωποι εμποδίστηκαν να αποκτήσουν την ιθαγένεια της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Ενώ είναι εκεί αυτές οι πραγματικότητες, δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή η αντίληψη της ελληνοκυπριακής πολιτικής ηγεσίας, η οποία κάθεται στα αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και βλέπει ως πολιτικό υλικό και θέμα παζαρέματος το ζήτημα της υπηκοότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας», υποστήριξε ο κ. Μαβίς.