Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

Παρατηρείται μια επιτάχυνση στον ρυθμό ανάπτυξης των δημόσιων επενδύσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραλαμβάνοντας σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών από την Πρόεδρο της Αρχής Έφη Παπαδοπούλου

Η κ. Παπαδοπούλου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «μέλημά μας πάντα ήταν η διαφύλαξη της νομιμότητας στις δημόσιες συμβάσεις». Επίσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο γιατί «μας δώσατε την ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτό το έργο. Ελπίζω ότι δεν σας απογοητεύσαμε», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως υπήρχε μεγαλύτερος αριθμός προσφυγών τα προηγούμενα χρόνια, ο οποίος έχει μειωθεί. «Ήταν και πανδημία. Ελπίζουμε να είναι αυτός ο λόγος και να μην είναι άλλος, ότι δεν μας έχουν εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν νομίζει να είναι λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης η μη προσφυγή. «Ενδεχόμενα να αντιλαμβάνονται ότι οι δικές τους προφορές δεν ανταποκρίνονται ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις όπως είχαν προκηρυχθεί», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά την κ. Παπαδοπούλου για το έργο που επιτελεί. Πρόσθεσε πως «τελευταία παρατηρείται μια επίσπευση εξέτασης έτσι ώστε να προχωρούν (τα έργα), διότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε κάποια των έργων στο παρελθόν τουλάχιστον, οι οποίες ήταν ενάντια στον ρυθμό ανάπτυξης στις δημόσιες επενδύσεις που θέλαμε. Όμως τελευταία παρατηρείται μια επιτάχυνση και αυτό είναι σημαντικό», ανέφερε.

Ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά και συνεχάρη την κ. Παπαδοπούλου για το έργο που επιτελείται, διαβιβάζοντας χαιρετισμούς και στα υπόλοιπα μέλη της Αναθεωρητικής Αρχής.