Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιμεν

Για «κανονική ναυμαχία» έκανε λόγο ένας ψαράς στην Κω, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας σε περιστατικό καταδίωξης φουσκωτού σκάφους που μετέφερε μετανάστες, από το λιμενικό.

«Είδα ένα σκάφος να προσπαθεί να φύγει στα ελληνικά νερά. Υπήρχε στην αρχή ένα σκάφος δικό μας και μετά ένα δεύτερο δικό μας που πέρασε από κοντά με μεγάλη ταχύτητα και να προσπαθεί να το αναχαιτίσει», περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στον Ant1.

«Σε κάποια στιγμή ερχόντουσαν τόσο κοντά που νόμιζα ότι θα γίνει ατύχημα. Ήταν μια κανονική ναυμαχία», συνέχισε.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης (16 Νοεμβρίου), όταν περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Καλύμνου, έπειτα από ενημέρωση από στρατιωτικό παρατηρητήριο, εντόπισε το φουσκωτό, λίγα λεπτά αφότου είχε αποβιβάσει τέσσερις μετανάστες στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω.

Το περιπολικό σκάφος προχώρησε τότε σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, στα οποία ο χειριστής του σκάφους δεν ανταποκρίθηκε. Αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτατα για να διαφύγει προς τις τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού «ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα».

«Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής» προστίθεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και τελικά εντοπίστηκαν τέσσερις παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.