Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ιερα

Στενά παρακολουθούν τα τεκταινόμενα για την ανάδειξη του νέου προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, ξένες πρεσβείες και το Φανάρι, με αρμόδια πηγή να επισημαίνει στον ΑΝΤ1 και την γεωπολιτική διάσταση της εκλογής, που άπτεται της διαμάχης Οικουμενικού Πατριαρχείου – Μόσχας με φόντο το Ουκρανικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήσεις και συνεννοήσεις μεταξύ ιεραρχών τις τελευταίες ημέρες, πιθανόν να ανατρέψουν συμμαχίες οι οποίες θεωρούνταν δεδομένες.

Οι υποψήφιοι για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, εκτός από τις δημόσιες εμφανίσεις που πραγματοποιούν οι ίδιοι ή εκπρόσωποι τους σε Μέσα Μαζική Ενημέρωσης, μιλούν και σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών τους. 

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν έντονες φήμες και κάνουν λόγο για ενδεχόμενη πριμοδότηση από τον μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο στον μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, για εισέλθει ο τελευταίος στο Τριπρόσωπο. Φήμες τις οποίες απορρίπτει κατηγορηματικά το επιτελείο του Μητροπολίτη Λεμεσού.

Ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», εμφανίστηκε θιγμένος για τις πληροφορίες που επιμένουν ότι προ μηνών προσέγγισε τους μητροπολίτες Πάφου Γεώργιο και Αμμοχώστου Βασίλειο, ζητώντας τους να μην εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και να στηρίξουν τον ίδιο. 

Όπως ανέφερε ο Καρπασίας Χριστοφόρος «αυτό το οποίο ακούγεται, ότι πήγα να επηρεάσω και να φτιάξω και λοιπά, ανθρωπίνως με πείραξε. Ένιωσα μια στεναχώρια μέσα μου. Δεν το περίμενα να λεχθεί αυτό το πράγμα. Όμως αγωνίζομαι να το υπερβώ».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση της ιεράς αρχιεπισκοπής καλούνται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εμπειρία Προεδρεύοντος ή Βοηθού Υπαλλήλου Εκλογικού Κέντρου σε προηγούμενες εκλογές, μπορούν από σήμερα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την θέση του επικεφαλής σε Εκλογικό Κέντρο σε ειδικό σύνδεσμό στην επίσημη ιστοσελίδα της εκκλησίας της Κύπρου.