Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συνέντευξη στο ant1live παραχώρησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 Φωτεινή Γεωργίου. Μίλησε για την επιτυχία της εκπομπής της «Υγεία πάνω απ’ όλα» η οποία προβάλλεται για 11η χρονιά στον ΑΝΤ1, για την εκτίμηση του κόσμου και το ευχαριστώ που της λένε όταν την συναντούν στον δρόμο ενώ μοιράστηκε μαζί μας σημαντικές συμβουλές υγείας που της έχουν δώσει ειδικοί. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στη σχέση της με την πατρίδα της Κύπρο αλλά και για τη ξεχωριστή θέση που έχει στην καρδιά της. 

Με πλησιάζουν ακόμη και στο σούπερ μάρκετ ή στον δρόμο, με ευχαριστούν για κάτι που άκουσαν στην εκπομπή και βρήκαν λύση στο πρόβλημα τους ή στάθηκε η αφορμή να αλλάξουν την ζωή τους!!!
 

  • Είναι η ενδέκατη χρονιά που συμπληρώνει η εκπομπή «Υγεία πάνω απ’ όλα» στον ΑΝΤ1. Ένα ρεκόρ δεν το έχουν πολλές εκπομπές. Πώς πέρασαν για σας αυτά τα ένδεκα χρόνια;

Ειλικρινά σας το λέω, δεν κατάλαβα πως πέρασαν τόσα χρόνια!!! Και επίσης όταν ξεκινούσαμε την εκπομπή πριν 11 χρόνια δεν πίστευα ότι θα έχει αυτή την “μακροβιότητα”…άλλωστε είναι γνωστό πόσο δύσκολα είναι τα δεδομένα στο τηλεοπτικό πεδίο. Όμως εδώ είμαστε ακόμη και χαίρομαι πολύ για αυτό, γιατί εξακολουθούμε να προσφέρουμε στον κόσμο έγκυρη, αξιόπιστη και κατανοητή ενημέρωση για το πολύτιμο αγαθό της υγείας του.

Επίσης η 11χρονη “ζωή” μας σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά και πάλι με χαροποιεί αυτό.

  • Μια ποιοτική εκπομπή όπως αυτή που παρουσιάζετε σίγουρα χρειάζεται και ανάλογο ψάξιμο, αναζήτηση πληροφοριών και ενημέρωση γύρω από δύσκολα ιατρικά θέματα…

Για να μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ιατρικής εκπομπής και στους στόχους που έχουμε θέσει για το αποτέλεσμα, πρέπει να διαβάζω συνεχώς, νέες μελέτες που δημοσιεύονται και να παρακολουθώ την ιατρική επικαιρότητα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πάντα με ιδιαίτερη προσοχή για τις πηγές των πληροφοριών αυτών γιατί όπως γνωρίζετε τα fake news παραμονεύουν και μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα γιατί μιλάμε για την υγεία των ανθρώπων.

  • Εισπράττετε την εκτίμηση του κόσμου για την σωτήρια θα μπορούσαμε να πούμε πληροφόρηση που προσφέρετε και πως;

Αυτή η εκτίμηση του κόσμου είναι η ανταμοιβή μου, με συγκινεί πολύ και μου δίνει μεγάλο κίνητρο να συνεχίσω. Με πλησιάζουν ακόμη και στο σούπερ μάρκετ ή στον δρόμο, με ευχαριστούν για κάτι που άκουσαν στην εκπομπή και βρήκαν λύση στο πρόβλημα τους ή στάθηκε η αφορμή να αλλάξουν την ζωή τους!

Ακόμη πολλοί μου ζητούν να ασχοληθούμε στην εκπομπή με κάποια συγκεκριμένη νόσο που τους απασχολεί. Και αυτά τα αιτήματα τα σέβομαι και υλοποιούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • Από όλες τις εκπομπές που έχετε παρουσιάσει υπάρχουν κάποιες που θυμάστε περισσότερο και για ποιους λόγους;

Έχουν αφήσει αποτύπωμα στην ψυχή μου, οι εκπομπές στις οποίες φιλοξενούσαμε ανθρώπους με κάποια σοβαρή πάθηση όπως καρκίνο ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή παιδιά με αναπηρία, οι οποίοι με το παράδειγμα τους και στην στάση ζωής τους, δίνουν κουράγιο και δύναμη σε όλους μας.

  • Διαπιστώνετε και εσείς ότι στην εποχή του διαδικτύου και της άμεσης πληροφόρησης, πολλές είναι οι παγίδες που ελλοχεύουν για όσους δεν επιλέγουν σωστές πηγές ενημέρωσης;

Ναι σας το ανέφερα και πριν το πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν τα fake news ειδικά για θέματα υγείας. Το είδαμε αυτό να συμβαίνει στην πανδημία, με τα εμβόλια, τα φάρμακα κλπ. Πολύ καλό το διαδίκτυο και η άμεση πληροφόρηση, αλλά χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Τσεκάρουμε πάντα πηγές και στοιχεία, όπως λέω σε όλους!!!

  • Η δική σας εκπομπή αποδεδειγμένα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση και συμβουλές υγείας από ειδικούς γιατρούς και επιστήμονες. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάθε σας εκπομπή γίνεται με τον ενθουσιασμό που είχατε όταν αρχίζατε. Πώς τα καταφέρνετε;

Σας ευχαριστώ πολύ που το βλέπετε αυτό, τον ενθουσιασμό μου εννοώ…που παραμένει έντονος παρά τα χρόνια που περνούν. Είναι η αγάπη για αυτό που κάνω…το αγαπώ το ιατρικό ρεπορτάζ γι αυτό και μπορώ να ξεπερνώ όλες τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις και την όποια κούραση.

Αυτή την συμβουλή δίνω συνεχώς και στο παιδί μου. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, το κάνεις καλά, πετυχαίνεις αυτό που θέλεις, πρώτα ή ύστερα!

Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να θυμόμαστε να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

  • Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποιες σημαντικές συμβουλές υγείας που έχετε μάθει από τους ειδικούς μέσα από την εκπομπή σας;

Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να θυμόμαστε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Και λέω να θυμόμαστε γιατί η καθημερινότητα μας και τα προβλήματα της, είναι αδυσώπητα. Η “φροντίδα” χρειάζεται να είναι ψυχική και σωματική. Να βελτιώσουμε λίγο την διατροφή μας, να περπατάμε όποτε μπορούμε , να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν…ότι κάνουμε για τον εαυτό μας, μας το επιστρέφει πίσω στο πολλαπλάσιο!!! Με υγεία και δύναμη να τα καταφέρουμε όλα.

Όταν αισθάνομαι χάλια, ότι ώρα και να είναι, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα, βγαίνω για περπάτημα, παίρνω βαθιές ανάσες και μετά, όλα είναι καλύτερα.

  • Ποια θα λέγατε ότι είναι η πιο σημαντική υγιεινή συνήθεια;

Το περπάτημα…είναι σωματικό και ψυχικό "φάρμακο". Ευεργετεί τον οργανισμό και εκτονώνει και τα κακά συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν. Όταν αισθάνομαι χάλια, ότι ώρα και να είναι, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα, βγαίνω για περπάτημα, παίρνω βαθιές ανάσες και μετά, όλα είναι καλύτερα.

  • Κατάγεστε από την Κύπρο. Ποια είναι η σχέση σας με το νησί; Το επισκέπτεστε συχνά;

Η σχέση μου με την πατρίδα μου, είναι αυτό το πολύτιμο που έχω μέσα στην ψυχή μου, είναι το DNA μου, οι μνήμες, η γιαγιά και ο παππούς μου και άλλοι άνθρωποι που αγαπώ.

Για πολλά χρόνια δεν είχα έρθει στο νησί, λόγω φόρτου εργασίας. Το μετάνιωσα. Μου το ζήτησε κάποια στιγμή η κόρη μου Νίκη, για να γνωρίσει την πατρίδα της και έτσι ήρθαμε, χαρήκαμε, συγκινήθηκα πολύ και υποσχέθηκα από δω και στο εξής να έρχομαι με την πρώτη ευκαιρία και να ανασαίνω λίγο κυπριακό αέρα!!!

Φωτεινή Γεωργίου

Η εκπομπή «Υγεία πάνω απ’ όλα» προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι στον ΑΝΤ1.