Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γάμος

Συστηματικά εκτεθειμένοι σε ρατσισμό και διακρίσεις, αισθάνονται Τουρκοκύπριοι παιδιά μικτών γάμων, με ένα γονιό Τουρκοκύπριο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα Τούρκο έποικο στα κατεχόμενα ή πολίτη τρίτης χώρας.

Οι εν λόγω Τουρκοκύπριοι παιδιά μικτών γάμων δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ιθαγένειας, και η Ομάδα Πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί για τα δικαιώματά τους υποστηρίζει πως η Κυπριακή Δημοκρατία αυθαίρετα και παράνομα αρνείται να τους αναγνωρίσει ως πολίτες της.

Σε συνέντευξη Τύπου, στο Σπίτι της Συνεργασίας στη νεκρή ζώνη, αναφέρθηκε πως την ίδια διάκριση υφίστανται και παιδιά μικτών γάμων όπου ο ένας γονιός είναι Ασιάτης ή Αφρικανός.
«Καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με νομικά και δικαστικά μέσα, μέσω των δικηγόρων μας, τονίζουμε ότι θα βγάζουμε το θέμα στην καθημερινότητα, στις διεθνείς πλατφόρμες και στο Δικαστήριο  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τώρα και στο εξής.», σημείωσε Εκπρόσωπος πρωτοβουλίας. 

Όπως ανακοίνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας, το ερχόμενο Σάββατο  θα οργανώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας, με στόχο τη δημοσιοποίηση του θέματος, με συγκέντρωση αρχικά στο οδόφραγμα του Λήδρας Πάλας και πορεία στη συνέχεια προς το Υπουργείο Εσωτερικών.