Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κοινωνία

Μέσα σε δύο μήνες εκδόθηκαν 607 εξώδικα για σκούτερ

Εκστρατεία για τα σκούτερ βρίσκεται σε εξέλιξη από την αστυνομία ενώ μέσα σε δύο μήνες έχουν εκδοθεί 607 εξώδικα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Τάσος Ασιήκκης της υπηρεσίας πρόληψης και διαφώτισης του τμήματος Τροχαίας, ανέφερε τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες των σκούτερ.

Μεταξύ των όσων πρέπει να προσέξουν ανέφερε είναι η χρήση κράνους, γιατί αρκετοί κυκλοφορούν σε κεντρικές αρτηρίες χωρίς να φορούν κράνος.

Είπε ακόμα ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί των οδηγών σκούτερ, όπως παρατηρείται από έρευνες σε όλη την Ευρώπη, είναι η σύγκρουση του σκούτερ είτε με πέτρα είτε όταν πέσουν σε βαθιά λακκούβα. Ιδιαίτερα όταν οδηγούν με ψηλή ταχύτητα. Είπε ακόμα ότι από συγκρούσεις με αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες προκαλούνται τραύματα στους οδηγούς είτε στα άνω και κάτω άκρα, στο κεφάλι και στον λαιμό.  

Όπως ανέφερε υπάρχουν και άλλοι σοβαροί παράγοντες που προκαλούν ατυχήματα, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που η τροχαία δεν συστήνει και η σύγκρουση με αυτοκίνητα.

Αναφερόμενος στο όριο ταχύτητας σε πλατείες και πεζόδρομους. είπε ότι θα πρέπει να ορίζονται από τον κάθε δήμο ή κοινότητα και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα χιλιόμετρα την ώρα. Οι χώροι ανέφερε θα πρέπει να φέρουν ειδική σηματοδότηση και θα είναι μια μεταβατική διάταξη η οποία θα ισχύει από την 1η Μαρτίου του 2023. Για τους υπόλοιπους χώρους όπου επιτρέπεται η χρήση σκούτερ το όριο ταχύτητας θα είναι στα 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κυκλοφορία με σκούτερ στο βίντεο που ακολουθεί: