Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σ

Νέα πλάνα από εξωτερικές κάμερες παρακολούθησης στο σημείο που έγινε η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες, παρουσίασε το τουρκικό CNN.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, στα πλάνα έχουν καταγραφεί οι κινήσεις της δράστιδος της τρομοκρατικής επίθεσης στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ πριν και μετά την θανατηφόρα έκρηξη. Συγκεκριμένα, διακρίνεται η δράστις να κατευθύνεται σε ένα παγκάκι με μια λευκή τσάντα στην πλάτη, να κάθεται για μερικά λεπτά στο παγκάκι, ενώ όταν σηκώνεται από αυτό, έχει αφήσει την τσάντα. Με βάση τις τουρκικές αναλύσεις, μέσα στην τσάντα βρίσκονταν τα εκρηκτικά, τα οποία πυροδοτήθηκαν λίγα λεπτά μετά.

Δείτε το βίντεο

Από την εξέταση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποίησαν TNT μεγάλης ισχύος, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 46 άτομα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TRT Haber, η συλληφθείσα Σύρια υπήκοος, η οποία κατηγορείται για την τοποθέτηση εκρηκτικών υλών, παραδέχθηκε κατά την ανάκριση ότι «πέρασε την εκπαίδευση ειδικού αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών του PKK/PYD/YPG και εισήλθε παράνομα στη χώρα μέσω του σημείου ελέγχου Αφρίν-Ιντλίμπ». «Η τρομοκράτισσα παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε την έκρηξη και διέφυγε αφού έλαβε εντολή από το αρχηγείο του PKK "Ain Al-Arab" στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Πηγή: protothema.gr