Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κούσιος Μάτσας

Τις χωριστές συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για το θέμα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής συνέχισε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας  Κυριάκος Κούσιος. Είχε κατ ιδίαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα της ΣΕΚ Ανδρέα Μάτσα.

Με τον τελευταίο να δηλώνει πως

Ήταν ουσιαστικά ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμοί σε σχέση με το  τρόπο  που μπορούμε να φτάσουμε   στα αποτέλεσμα πού θα διασφαλίζεται η αποκατάσταση της ΑΤΑ

Ο κύριος Μάτσας διατυπώνοντας τη θέση της συντεχνίας τόνισε πως η ΑΤΑ συμβάλει και στη διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

«Η θέση της ΣΕΚ είναι ξεκάθαρη μιλούμε για την ανάγκη εφαρμογής των όσων έχουν καταγραφεί  και συνυπογράφει από τους κοινωνικούς εταίρους στην μεταβατική συμφωνία. Η φιλοσοφία της ΑΤΑ  είναι μια  και μοναδική  η αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μάτσας.

Αύριο ο υπουργός Εργασίας, θα συναντηθεί με τη ΔΕΟΚ, και Πέμπτη και Παρασκευή με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται κοινές συναντήσεις των κοινωνικών εταίρων.

Υπενθυμίζεται πως το χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο κύριος Κούσιος, είναι μέχρι τα Χριστούγεννα, για να καταλήξει ο διάλογος για την ΑΤΑ είτε σε συναινετική συμφωνία είτε σε αδιέξοδο.