Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρουσος

Σε εξέλιξη βρίσκεται ποινική έρευνα όσον αφορά την υπό διερεύνηηση υπόθεση διαφθοράς στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών Πάφου. 


Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Καρούσος είπε πως επειδή υπάρχει ποινική έρευνα σε εξέλιξη δεν είναι σωστό να λέγονται λεπτομέρειες και πληροφορίες. Το Υπουργείο διερευνά οποιαδήποτε καταγγελία έρχεται, είπε και υπενθύμισε πως το Υπουργείο έχει διεύθυνση ελέγχου, που ελέγχει ουσιαστικά όλη τη Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, όπως και άλλα θέματα που έχουν σχέση με τον έλεγχο του Υπουργείου.

Ο Υπουργός είπε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει σχετική ποινική έρευνα για την υπόθεση και τρία άτομα, που είναι σε διαθεσιμότητα, και έτσι θα πρέπει να αφήσουμε την έρευνα να ολοκληρωθεί. «Οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες και συνεργάζονται όπως και η διεύθυνση ελέγχου και θα αναμένουμε τα αποτελέσματα», είπε.

Ο κ. Καρούσος έστειλε το μήνυμα για μηδενική ανοχή σε θέματα διαφθοράς, τονίζοντας πως όποια καταγγελία ή πληροφορία έρχεται στο Υπουργείο ή στον ίδιο προσωπικά, διερευνάται και μεταβιβάζεται στην Αστυνομία. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες αν κρίνουν πως δεν εισακούονται ή πως δεν ελέγχονται τα οποιαδήποτε παράπονα έχουν κάνει σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Υπουργείου, να επικοινωνούν μαζί του και προσωπικά, είτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε τηλεφωνικώς για να του μεταβιβάσουν πληροφορίες.

«Προχωρούμε, κάνουμε τις οποιεσδήποτε κινήσεις πρέπει να κάνουμε, στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών έχουν αλλάξει πολλά, όπως για παράδειγμα το σύστημα κράτησης ημερομηνιών για εξέταση, καθώς γνωρίζουμε ότι κάποιοι είχαν κάνει κατάχρηση αυτού του συστήματος με αποτέλεσμα να πωλούνται ημερομηνίες εξέτασης», είπε και σημείωσε πως αυτό το ζήτημα έχει επιλυθεί.

Ανέφερε ακόμη πως δεν επιτρέπουν επίσης την εξέταση σχολών οδήγησης ή και κατοίκων από μια επαρχία σε άλλη.

«Έχουμε στατιστικά, ελέγχονται όλα γι αυτό η οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει ελέγχεται, διερευνάται και αν κρίνουμε ότι πρέπει να προχωρήσει και να καταγγελθεί στην Αστυνομία, προχωρούμε και με τις απαραίτητες καταγγελίες», κατέληξε.