Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παιδικό κάθισμα

Ο δρόμος για τη μετακίνηση παιδιών ηλικίας τριών με έξι ετών με τα λεωφορεία, άνοιξε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο με την έγκριση σχεδίου επιχορήγησης σε λεωφορειούχους για την αγορά παιδικών καθισμάτων και συστημάτων συγκράτησης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων Γιάννης Καρούσος είπε πως το σώμα ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου του για δημιουργία και προώθηση σχεδίου χορηγιών για την αγορά παιδικών καθισμάτων και συστημάτων συγκράτησης για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών για τη μετακίνηση τους με τα λεωφορεία.

Όπως είναι γνωστό, ανέφερε, μετά την ψήφιση της πρότασης Νόμου της Βουλής, ουσιαστικά είχαν αποκλειστεί τα παιδιά ηλικίας 3-6 ετών από τη μετακίνηση τους με τα λεωφορεία, επειδή είναι υποχρεωτική η χρήση του παιδικού καθίσματος ή ενός συστήματος συγκράτησης.

Πρόσθεσε πως για να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό, μετά και από συζήτηση με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, με προϋπολογισμό 150 χιλιάδες ευρώ, δημιουργήθηκε ένα σχέδιο χορηγιών ούτως ώστε οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων να μπορούν να επιχορηγηθούν για την αγορά αυτών των συστημάτων και να μπορέσουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας να διακινούνται με τα λεωφορεία.

«Το σχέδιο έχει προϋπολογισμό συνολικού ύψους 150 χιλιάδες ευρώ, οι 50 χιλιάδες θα διατεθούν για παιδικά καθίσματα, τα οποία εφαρμόζονται σε λεωφορεία με καθίσματα που φέρουν ζώνη ασφαλείας τριών σημείων, και οι 100 χιλιάδες για συστήματα συγκράτησης παιδιών, τα οποία εφαρμόζονται σε λεωφορεία που φέρουν ζώνες ασφαλείας σε δύο σημεία. Για τα παιδικά καθίσματα η χορηγία θα είναι 35 ευρώ και για τα συστήματα συγκράτησης η χορηγία θα είναι 75 ευρώ», είπε και σημείωσε πως όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα ανακοινωθούν την ερχόμενη βδομάδα από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.