Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κακοκα

Τον Οκτώβριο του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου, στα πλαίσια του Συμβολαίου C20B, η αξία του οποίου ανέρχεται στο €1.890.200 πλέον ΦΠΑ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 75%.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) αναφέρεται ότι «έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου, στα πλαίσια του Συμβολαίου C20B. Το έργο θα κατασκευαστεί από την εργοληπτική εταιρεία S. HADJICHRISTOFI CONSTRUCTION LIMITED η οποία κέρδισε την προσφορά κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού και θα καλύψει περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών».

Συγκεκριμένα, το Συμβόλαιο C20Β «αφορά την κατασκευή 3,1χιλιομέτρου αγωγών ομβρίων υδάτων για εξυπηρέτηση της λεκάνης απορροής πέριξ της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη  στη Λάρνακα. Το νέο δίκτυο θα καταλήγει στο υφιστάμενο αντλιοστάσιο ομβρίων S8 του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, που βρίσκεται στην οδό Αλέξανδρου Παναγούλη».

Σημειώνεται ότι «το αντλιοστάσιο S8 εκβάλλει στο υφιστάμενο κανάλι της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού. Το κατασκευαστικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2023».