Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π[

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν την αιτία της φονικής έκρηξης στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη ενώ ήδη μια ύποπτη γυναίκα είναι στο μικροσκόπιό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την έκρηξη, σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή Σισχανέ που είναι κοντά στην οδό Ιστικλάλ όπου οι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 τραυματίστηκαν. Ο κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή κατέφυγε στα καταστήματα της περιοχής για να σωθεί. H τουρκική ιστοσελίδα ODA TV, μετέδωσε ότι μια γυναίκα ύψους 1,65 περίπου εθεάθη να τοποθετεί ένα πακέτο στην οδό Ιστικλάλ.

Μάλιστα, τοπικά κανάλια μεταδίδουν πλάνα από κάμερα ασφαλείας τα οποία δείχνουν μία ύποπτη γυναίκα.

[[[[

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως ερευνάται ο ρόλος γυναίκας στη φονική έκρηξη


Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε μία γυναίκα που ερευνάται ο ρόλος της στην «ύπουλη επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε. «Θα ήταν λάθος να πούμε ότι πρόκειται σίγουρα για τρομοκρατία, αλλά οι πρώτες ενδείξεις και οι πληροφορίες που μας μετέφερε ο πρώτος μου κυβερνήτης είναι ότι υπάρχει μια οσμή τρομοκρατίας εδώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι μια γυναίκα έπαιξε ρόλο σε ό,τι συνέβη. Τόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης όσο και ο κυβερνήτης μας ερευνούν την έκρηξη και οι κάμερες από το σημείο αναλύονται. Στη συνέχεια θα κάνουμε τις τελικές ανακοινώσεις» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση «ύπουλη», επισημαίνοντας πως «οι αστυνομικοί μας πήγαν στον τόπο του εγκλήματος και οι τραυματίες μας στάλθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής. Οι προσπάθειες να παραδοθεί η Τουρκία και το τουρκικό έθνος μέσω της τρομοκρατίας δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους».

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης, πως έξι είναι οι νεκροί από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ. Οι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους στο σημείο και οι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο. Οι τραυματίες είναι 53.

Στόλτενμπεργκ για την έκρηξη

«Σοκαριστικές εικόνες από την Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλους όσοι επλήγησαν και στον τουρκικό λαό» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Προσθέτει ότι «το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο με τη σύμμαχό μας Τουρκία».
 

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:
 

«Τρομοκρατική ενέργεια» η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Για τρομοκρατική ενέργεια μιλάει η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανέθεσε την έρευνα σε πέντε εισαγγελείς, ενώ επιβλήθηκε παράλληλα, απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων σχετικές με την έκρηξη.

Επιπλέον, η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για συγκεκριμένες αναρτήσεις που έγιναν σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με ό,τι συνέβη.

Έξι νεκροί και 53 τραυματίες από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ

Οι νεκροί είναι έξι και οι τραυματίες ανέρχονται σε 53 από την έκρηξη που έγινε σήμερα σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι άνθρωποι έφυγαν τρέχοντας από το σημείο της δυνατής έκρηξης, όπως ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Στην περιοχή της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα εντός της Λεωφόρου Ιστικλάλ, την οποία η αστυνομία απέκλεισε ταχύτατα. Το σημείο που έγινε η έκρηξη στην περιοχή Μπέγιογλου, στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας ήταν κατάμεστο από κόσμο, όπως συμβαίνει συνήθως τα Σαββατοκύριακα από καταστηματάρχες, τουρίστες, αλλά και οικογένειες.
 


Πηγή: protothema.gr