Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Αντιμέτωποι με αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία, η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και η παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος βρίσκονται οι τρεις δεσμοφύλακες, 53, 38 και 36 ετών, που συνελήφθησαν χθες το βράδυ για τη διερευνώμενη δολοφονία του Τουρκοκύπριου Tansu Cidan μέσα στις Κεντρικές Φυλακές από άλλους κρατούμενους.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, στις καταγραφές από τα κλειστά κυκλώματα των Φυλακών, φαίνεται στις τρεις το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου το θύμα, να πατά το κουμπί της ειδοποίησης που βρίσκεται  εντός του κελιού. Δύο από τους δεσμοφύλακες ανταποκρίνονται στην κλήση και βλέπουν ότι είναι τραυματισμένος.

Σύμφωνα με τον ανακριτή του ΤΑΕ Λευκωσίας

Οι δεσμοφύλακες αποχωρούν και μεταβαίνουν κάτω στο γραφείο τους όπου εκεί βρίσκεται και ο 3ος ύποπτος ο οποίος εκτελούσε χρέη υπευθύνου. Μαζί τους κατεβαίνουν και συγκεκριμένα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο εκ των βασικών υπόπτων και φαίνονται να συζητούν έντονα με τους υπόπτους (δεσμοφύλακες)

Ο τρίτος ύποπτος (δεσμοφύλακας) δίνει σε ένα από τα πρόσωπα κάτι που ομοιάζει με γάζες και οι οποίες αργότερα μεταφέρονται από άλλο πρόσωπο εντός του κελιού 4 όπου βρίσκεται κλειδωμένο το θύμα

Εκείνη την στιγμή σύμφωνα με τον ανακριτή της Αστυνομίας χτύπησε ξανά το κουδούνι ειδοποίησης από το κελί όπου βρισκόταν ο 41χρονος.  

Όπως σημείωσε ο ανακριτής της υπόθεσης

Το 1ο πρόσωπο( εκ των βασικών υπόπτων) μόλις αντιλαμβάνεται εισέρχεται εντός του κελιού 4 και κτυπά με μανία το θύμα με την κλειδωνιά με την οποία είχε κλειδωμένο το κελί του θύματος. Οι ύποπτοι δεν φαίνεται να προβαίνουν σε οποιαδήποτε κίνηση για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της δεύτερης βοήθειας που ζήτησε το θύμα με το πάτημα του κουμπιού ειδοποίησης

Η διαδικασία ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας διήρκησε περίπου έξι ώρες. Και οι τρεις δεσμοφύλακες διατάχθηκε να παραμείνουν υπό κράτηση για οκτώ μέρες.

Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση άλλοι 11 κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, ενώ πέντε δεσμοφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα