Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυνηγος

Την αντίδραση των κυνηγών προκάλεσε ακτιβίστρια η οποία κατέγραφε με κάμερα κυνηγετική εξόρμηση. Όπως ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι ο Πρόεδρος του Κινήματος Ενεργοί Πολίτες Νικόλας Προδρόμου έχει καταγραφεί ακτιβίστρια να παρακολουθεί τη δραστηριότητα κυνηγού.

«Είναι ένα φαινόμενο το οποίο εδώ και 4-5 χρόνια έχει αυξηθεί. Γίνονται παρακολουθήσεις είτε με drones είτε με κινητά τηλέφωνα και παρενοχλούν την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα» επεσήμανε.  

Ανέφερε ακόμα ότι η ακτιβίστρια ήταν πολύ καλά κρυμμένη και υπήρχε η περίπτωση ακόμα και να δεχθεί πυροβολισμό από κυνηγό αφού καθώς δεν την έβλεπε. «Ο κυνηγός την είδε όταν σήκωσε το κεφάλι πάνω, πίσω από ένα βράχο. Αν την χτυπούσε τι θα γινόταν σήμερα;» διερωτήθηκε. 

Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου ακτιβιστές κάνουν ελέγχους από μόνοι τους χωρίς καμιά αρμοδιότητα και ελέγχουν τι πυροβολεί ο καθένας.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Έχουν αποθρασυνθεί αυτοί οι άνθρωποι πέραν από κάθε όριο λογικής»

Σημείωσε ότι είναι συχνά τα φαινόμενα παρενόχλησης κυνηγών από ακτιβιστές και κάλεσε την πολιτεία και τα κόμματα που νομοθετούν να προστατεύσουν τη νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα από την παράνομη δράση ακτιβιστικών οργανώσεων, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Και να το κάνουν χθες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου η δράση των ακτιβιστών καταγράφεται κυρίως στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου.