Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γρ

Εάν όλοι ταλαιπωρούμαστε από αυτή τη διακυβέρνηση, γιατί πρέπει να ψηφίσουμε υποψήφιους που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο, διερωτήθηκε την Παρασκευή ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος έκανε λόγο για «αδιαφορία» της Κυβέρνησης στα προβλήματα των πολιτών.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο συζήτησης με συνταξιούχους, στον Σύλλογο «Πρόεδρος», στη Λεμεσό, ο κ. Στεφάνου είπε πως  η μοναδική επιλογή για αλλαγή είναι η υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, «όταν, τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν το περιεχόμενο αυτής της διακυβέρνησης, που για δέκα χρόνια ταλαιπωρεί τους ανθρώπους».

«Εάν όλοι εμείς ταλαιπωρούμαστε από αυτή τη διακυβέρνηση γιατί πρέπει να ψηφίσουμε υποψήφιους που δηλώνουν κιόλας ότι θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «μόνο ένας υποψήφιος (ο Ανδρέας Μαυρογιάννης) δηλώνει ότι θα τερματίσει αυτή τη διακυβέρνηση  του Συναγερμού και στη θέση της θα φέρει μια διακυβέρνηση που στηρίζεται σε προοδευτικές θέσεις, προστάσεις και πολιτικές οι οποίες ευνοούν τους πολλούς  και όχι τους λίγους και προνομιούχους».

Αυτή η Κυβέρνηση, πρόσθεσε «διέσυρε την Κύπρο διεθνώς, τη διέσυρε με τα χρυσά διαβατήρια, τη διασύρει τώρα με το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών και στο κέντρο του κάδρου είναι η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος του, Αβέρωφ Νεοφύτου».

Αναφερόμενος στους συνταξιούχους, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «επιθυμούν, θέλουν, απαιτούν την αλλαγή» και ότι «όλοι οι συνταξιούχοι μετέφεραν την αγωνία τους σε σχέση με τις χαμηλές συντάξεις που λαμβάνουν».

Οι συνταξιούχοι, συνέχισε, «θεωρούν κοροϊδία και εμπαιγμό τις δηλώσεις που γίνονται από μέρους των κυβερνώντων σε σχέση με το κατώτατο όριο της σύνταξης, γιατί είναι πάρα πολλοί εκείνοι που παίρνουν λιγότερα από τα 710 ευρώ, που ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι είναι και το κατώτατο όριο της σύνταξης».

«Την ίδια ώρα, οι συνταξιούχοι είναι αγανακτισμένοι για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, πέραν από την κοροϊδία προς αυτούς, συνεχίζει να είναι αδιάφορη, ανάλγητη, μπροστά στην ακρίβεια, την μεγάλη αύξηση των τιμών», είπε και πρόσθεσε πως «αντί η Κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή του ΑΚΕΛ, αντί να ακούσει την φωνή των πολιτών που ζητούν μέτρα για την μείωση στις τιμές βασικών αγαθών, όπως ο ηλεκτρισμός και τα καύσιμα, συνεχίζει να αδιαφορεί».

Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση, πρόσθεσε, πως «η Κυβέρνηση, τώρα λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, θα αρνηθεί τον εαυτόν που δείχνει εδώ και 10 χρόνια - να αδιαφορεί για την κοινωνία, να φροντίζει μόνο για τους λίγους και τους προνομιούχους - και θα αλλάξει πολιτική. Αυτό που χρειάζεται να αλλάξει είναι η Κυβέρνηση».