Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυ

Δυνάμεις με την ελληνική ανθρωπιστική οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES ενώνει το Υπουργείο Υγείας.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα και πρόεδρος της Οργάνωσης Αναστάσιος Στεφανάκης υπέγραψαν σήμερα στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ασφάλεια, προστασία και διάσωση κάθε ατόμου που κινδυνεύει από απειλητικό για τη ζωή του περιστατικό όπως καρδιακό επεισόδιο και πνιγμός.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

-Προώθηση της ΔΩΡΕΑΝ χρήσης του Application iSAVElives, με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση των Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας στα επείγοντα για τη ζωή περιστατικά, με σκοπό την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης

Ο πρόεδρος του Kids Save Lives, Αναστάσιος Στεφανάκης δήλωσε ότι «θα μπορέσουν μέσα σε ένα κλάσμα δευτερολέπτου με το πάτημα ενός πλήκτρου να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία ασθενοφόρων, να εκτελέσουν καθοδηγούμενη ΚΑΡΠΑ σε ένα θύμα ανακοπής ακόμα και αν δεν γνωρίζουν πως να το κάνουν, να βρουν που είναι ο πιο κοντινός απιδινωτής. Να στείλουν ένα μήνυμα σε μια ακτίνα δέκα χιλιομέτρων στους πιστοποιημένους first responders της κοινότητας». 

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι

Αναμένουμε να εφαρμοστεί αυτή η εφαρμογή άμεσα τις επόμενες 50 μέρες στην Κύπρο. Είναι μια σημαντική προσφορά που θα βοηθήσει αρκετούς συνανθρώπους μας 


H οργάνωση KIDS SAVE LIVES θα επισκεφθεί την Κύπρο στις αρχές του 2023 για να παρουσιάσει την εφαρμογή. 

Στα σκαριά νέα συμφωνία

Το ενδεχόμενο ένταξης Κυπρίων ασθενών στο εθνικό μητρώο πιθανών ληπτών οργάνων για μεταμόσχευσης καρδιάς, πνευμόνων και ήπατος βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες στην Αθήνα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα με τον Έλληνα ομόλογό του Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για υλοποίηση αυτής της συμφωνίας.