Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο γενικά ο κόσμος και ιδιαίτερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι η ακρίβεια, δηλώνει σε ανακοίνωση, ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, επισημαίνοντας ότι «δεν έχει αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικά μέτρα εκ μέρους της κυβέρνησης και δημιουργεί αφάνταστες δυσκολίες στους συνταξιούχους, οι οποίοι δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και ουσιαστικά εξαντλούνται οι αντοχές τους».

Προσθέτει ότι οι συνταξιούχοι «από τώρα προβληματίζονται ενόψει του χειμώνα που έρχεται τι θα αφήσουν πίσω, τι δεν θα αγοράσουν ουσιαστικά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Τη θέρμανση;  Τα φάρμακα; Το φαγητό; Πώς θα περάσουν αυτοί οι άνθρωποι με τα πενιχρά τους εισοδήματα φέτος τον χειμώνα με την ακρίβεια και τις τιμές στο πετρέλαιο, στο γκάζι, στον ηλεκτρισμό να βρίσκονται στα ύψη;», διερωτάται.

Ένα άλλο θέμα που διεκδικεί ΕΚΥΣΥ είναι η κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθούν στα 63.  

Επίσης η ΕΚΥΣΥ ζητά τη βελτίωση της νομοθεσίας για τη σύνταξη χηρείας των ανδρών ώστε να τη δικαιούνται όλοι οι χήροι, καθώς επίσης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, ύστερα από την εφαρμογή του ΓεΣΥ και κυρίως σε ό,τι αφορά το κόστος των φαρμάκων.

Άλυτα, σημειώνεται, παραμένουν επίσης και τα ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τη λειτουργία των στεγών των ηλικιωμένων, ενώ «έμεινε στα συρτάρια η εξαγγελία για την εφαρμογή του κόκκινου κουμπιού, το οποίο θα ήταν πολύ βοηθητικό εργαλείο για την φροντίδα ηλικιωμένων που μένουν μόνοι τους στα σπίτια τους».