Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βιβλίο συλλυπητηρίων

Πλήθος κόσμου συνεχίζει να επισκέπτεται τις τελευταίες μέρες την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε εις μνήμη του εκδιμήσαντα Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, για να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, όπου σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε σημαντικός εκσυγχρονιστής των δομών της εκκλησίας της Κύπρου.

Μεταφέροντας τη συγκίνηση και τη θλίψη της, Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε στο βιβλίο συλλυπητηρίων ότι «ο εκδημήσας Αρχιεπίσκοπος υπήρξε σημαντικός εκσυγχρονιστής των δομών της εκκλησίας της Κύπρου», προσθέτοντας ότι «ισχυροποίησε το αυτοκέφαλο αυτής, καθιστώντας την εκκλησία της Κύπρου ισχυρή να πράττει το θεάρεστο έργο της διαμέσου των αιώνων».

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων αποχαιρετά με κάθε τιμή και σεβασμό, ένα άξιο τέκνο της εκκλησίας μας», κατέληξε στο μήνυμά της, ενώ σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στη συνέχεια, εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Αρχιεπισκόπου, προς την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία της Κύπρου, καθώς και το ποίμνιό της.

«Να ευχηθούμε η εκκλησία μας να συνεχίσει να έχει τον ρόλο που πρέπει και τον ρόλο που πρέπει να επιτελέσει στο μέλλον», είπε κλείνοντας.

[0ο

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ άφησε έντονο το αποτύπωμα του και το έργο του κρίνεται, όπως κάθε δημοσίου προσώπου, από την ιστορία, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στεφανος Στέφανου, σήμερα, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Στέφανου προσήλθε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κυπρου στη Λευκωσία, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από στελέχη και βουλευτές. Μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ προχώρησε στον ναό της Αρχιεπισκοπής, όπου εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μετέφερε ειλικρινή συλλυπητήρια και από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τόσο προς την οικογένειά του, όσο και προς τον κόσμο της εκκλησίας. «Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα για πάρα πολλά χρόνια, τόσο στα εκκλησιαστικά δρώμενα, όσο και στην δημόσια ζωή του τόπου», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου και κατέληξε  ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος, «όπως και κάθε δημόσιο πρόσωπο, κρίνεται για τα έργα, την προσφορά και το πέρασμά του, από την ιστορία».

π΄'ο

Θρησκευτικοί ηγέτες αλλά και εκπρόσωποι των θρησκευτικών κοινοτήτων της Κύπρου βρέθηκαν την Παρασκευή στην Αρχιεπισκοπή για να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ και να προσκυνήσουν τη σορό του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου Σελίμ Σφέιρ και η αντιπροσωπεία του, όπως επίσης και ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίων Κύπρου, Χορέν Τογραματζιάν και η αντιπροσωπεία του, αφού προσκύνησαν τη σορό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, έψαλαν με τη σειρά ύμνους στη μνήμη του. Στη συνέχεια, μετέβησαν στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, όπου υπέγραψαν το βιβλίο συλλυπητηρίων. Το βιβλίο υπέγραψε επίσης ο εκπρόσωπος των Λατίνων στην Κύπρο.

Εκ μέρους της μουσουλμανικής κοινότητας στην Κύπρο, το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψε ο Ιμάμης του Χαλά Σουλτάν Τεκέ στη Λάρνακα, Σακίρ Αλεμντάρ. Στο μήνυμά του σημείωσε ότι «ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο να εργαστούμε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για σχεδόν 14 χρόνια» και έδωσε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Αρχιεπισκόπου, στην Εκκλησία της Κύπρου και σε ολόκληρο το ελληνορθόδοξο κόσμο.

βιβλίο συλλυπητηρίων

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα παραμείνει ανοικτό μέχρι σήμερα Παρασκευή.