Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εξωφυλλο.jpeg

Ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι και έμοιαζε πολύ στη μαμά του. Είχε μεγάλα μάτια και φοβισμένη φωνούλα. Συμπεριφερόταν ήσυχα και πάντα χαμογελούσε. Την έλεγαν Amber Rene Hagerman και γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1986 στο Arlington του Texas.

Μετά την εξαφάνιση και την στυγερή δολοφονία του, δημιουργήθηκε ο διεθνής πλέον συναγερμός του “Amber Alert” που αφορά την εξαφάνιση παιδιών. Το άτυχο κοριτσάκι ήταν μόλις 9 ετών.

Στις 13 Ιανουαρίου του 1996…

Το 9χρονο κοριτσάκι μαζί με τον αδερφό του, πήγαν μια βόλτα με τα ποδήλατά τους – μόλις δύο τετράγωνα μακριά από το σπίτι της γιαγιάς τους-. Κάποια στιγμή, το αγοράκι αποφάσισε να επιστρέψει πίσω ενώ η Amber του είπε ότι θα συνέχιζε για λίγο ακόμα. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που την είδε ζωντανή ο αδελφός της.

crime3-e1564172207370.jpg

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα: Ένας άντρας ηλικίας μεταξύ 20-40 ετών οδηγώντας ένα μαύρο ημιφορτηγό άρπαξε το 9χρονο κορίτσι, το έβαλε με τη βία μέσα στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε.

1_OqipNqJqr8sQQO_emOsnPA.jpeg

 Για την υπόθεση κινητοποιήθηκαν περισσότεροι από 50 αστυνομικοί και ομοσπονδιακοί πράκτορες αλλά η έρευνα δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Μιλώντας για την υπόθεση, οι υπεύθυνοι των ερευνών ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι αυτό που έχει “παγώσει” ουσιαστικά την εύρεση του δολοφόνου είναι η έλλειψη αυτόπτων μαρτύρων, αν και η απαγωγή συνέβη μεσημέρι και μάλιστα ημέρα Σάββατο.

ERvpc5xXsAELAJ0.png

Στις 17 Ιανουαρίου…

Κάτοικος της περιοχής που πήγαινε τον σκύλο του βόλτα, βρήκε το άψυχο κορμί της Amber,γυμνό και με πολλά τραύματα, δίπλα από ένα ρυάκι. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι το παιδί είχε βιαστεί κατά εξακολούθηση ενώ στο σώμα της έφερε μαχαιριές, κυρίως στο λαιμό.

fhhjbjepijz.jpeg

Την ίδια χρονιά σήμανε και το πρώτο Amber Alert

Οι γονείς της Amber ίδρυσαν το «People Against Sex Offenders» (P.A.S.O.) και κατάφεραν να συγκεντρώσουν δεκάδες υπογραφές ώστε να αναγκάσουν το νομοθετικό σώμα του Τέξας να εγκρίνει πιο αυστηρούς νόμους για την προστασία των παιδιών.

Την ίδια χρονιά, σήμανε και το πρώτο Amber Alert. Το όνομα πάρθηκε από την μικρή, εντούτοις σημαίνει America’s Missing: Broadcast Emergency Response. (άμεση ανταπόκριση μέσω ΜΜΕ για εξαφανισμένα παιδιά στην Αμερική). Αυτό το σύστημα κυκλοφόρησε σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ και μέσα σε λίγα χρόνια απλώθηκε παγκοσμίως.

Βέβαια, στην θέσπιση του Amber Alert συνέβαλε και το τηλεφώνημα μιας μητέρας, της Diane Simon, σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Είχε πει: «Όταν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, διακόπτει τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ενώ κάνει δυνατό θόρυβο. Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο και για τα παιδιά που έχουν απαχθεί;».

Ο δολοφόνος παραμένει ασύλληπτος

Είκοσι έξι χρόνια μετά, ο δολοφόνος της 9χρονης Amber παραμένει ακόμη ασύλληπτος.

1452717530-amber-hagerman.jpg

                                                                Ο τάφος της μικρής Amber