Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακτοπλοϊκή σύνδεση

Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ο μήνας Οκτώβριος, όσον αφορά τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Λεμεσού. Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία του επιβατικού τερματικού, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο, κατέπλευσαν στο λιμάνι 29 κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας πέραν των 46.000 τουριστών.

«Οι συνεχείς και στοχευμένες προσπάθειές μας σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη και τους τοπικούς συνεργάτες μας, είχαν ως αποτέλεσμα το λιμάνι Λεμεσού να προσελκύει σήμερα κορυφαίες εταιρείας κρουαζιέρας. Ο κυπριακός τομέας κρουαζιέρας έχει επιδείξει ιδιαίτερη ανθεκτικότητα, παρά τις δύσκολες συνθήκες των περασμένων δύο ετών, καταγράφοντας φέτος τα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων», σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla.

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, στο λιμάνι της Λεμεσού, κατέπλευσαν συνολικά 128 κρουαζιερόπλοια τα οποία μετέφεραν 154.000 τουρίστες, ενώ αναμένονται μέχρι και το τέλος του έτους άλλα 35. Με γραπτή δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρείας, εξέφρασε  την εκτίμηση ότι το 2023 θα είναι ακόμη καλύτερο.

Όπως ανέφερε ο κ. Abdulla «Την επόμενη χρονιά, αναμένουμε ότι οι συνθήκες θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκές. Οι εκτιμήσεις μας για το 2023 είναι εξίσου καλές, καθώς έχουμε ήδη δεχθεί μεγάλο αριθμό κρατήσεων, ενώ είμαστε σε συνομιλίες με εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι Λεμεσού είτε ως βάση ή ως σταθμό».

Το σύνολο των αφίξεων για τη φετινή χρονιά αναμένεται να ανέλθει σε 163 κρουαζιερόπλοια, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2021. Ενώ με βάσει τις εκτιμήσεις της διαχειρίστρια εταιρείας το 2023, το λιμάνι Λεμεσού θα υποδεχτεί συνολικά 210 κρουαζιερόπλοια.