Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυριακος κουσιος

Την βούληση του να εργαστεί για την επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με την αποκατάσταση και απόδοση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογή επανέλαβε δια μέσου του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εργασίας.

Κυριάκος Κούσιος- Υπουργός Εργασίας

Από πλευράς μου θα κάνω ότι είναι δυνατό για να μπορέσουμε να έχουμε μια θετική κατάληξη. Ο ρόλος του Υπουργού Εργασίας είναι καθαρά διαμεσολαβητικός. Η απόφαση είναι στα χέρια των κοινωνικών εταίρων.

Ο Κυριάκος Κούσιος θα έχει την επόμενη βδομάδα ξεχωριστές  συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές και να επιτευχθεί συμφωνία.

«Μετά θα υπάρξει συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις μαζί, μετά τις εργοδοτικές οργανώσεις και μετά θα πάμε στην Ολομέλεια. Σε όλη αυτή τη διαδικασία ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να αντιληφθώ ποια είναι τα όρια και περιθώρια των οργανώσεων», ανέφερε ο κ. Κούσιος.

Το πρωί ο Υπουργός Εργασίας ενημερώθηκε για τις θέσεις της συντεχνίας Ισότητα, ενώ αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της συντεχνίας του επέδωσε υπόμνημα με εισηγήσεις. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η παραχώρηση ΑΤΑ αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους ζωής και της διατήρησης του βιοτικού επιπέδου εκάστου μισθωτού ενώ τονίζεται ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το αργότερο μέχρι τις δεκαπέντε Δεκεμβρίου.