Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τουρισμος πτησεις αεροπλανο

Με επιστολή στον Υπουργό Συγκοινωνιών και εγγραφή του θέματος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συντηρεί ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης, το θέμα της απουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από διεθνές συνέδριο για τις αερομεταφορές στις Βρυξέλες.

Το γεγονός ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει τοποθετήσει δυο λειτουργούς στις Βρυξέλες αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, και το ότι κανείς τους δεν παρευρέθηκε, δημιούργησε το φαινόμενο της «κενής καρέκλας», αφήνοντας εκτεθειμένο τόσο το Υπουργείο, όσο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Ορφανίδης χαρακτήρισε ως «τραγικό» το γεγονός ότι ο ένας από τους δυο επικαλέστηκε ότι έχει πάρτι για το παιδί του, και ο άλλους ούτε καν απάντησε στην πρόσκληση κατά πόσο θα παρευρεθεί ή όχι.

Ξεκαθάρισε ότι εντός της ημέρας θα αποσταλεί επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών, ως επίσης επίκειται και εγγραφή του θέματος στην Επιτροπή Μεταφορών και Συγκοινωνιών και Έργων, της οποίας ο ίδιος αποτελεί μέλος.

Παρομοίασε την όλη κατάσταση με ένα σχολείο, στο οποίο έχουν αποφασίσει οι εκπαιδευτικοί να μην πηγαίνουν για δουλειά αλλά εξακολουθούν να πληρώνονται. Για αυτό τον λόγο και θα απαιτηθούν επαρκείς και συγκεκριμένες εξηγήσεις από το Υπουργείο, ανέφερε.

Το διεθνές συνέδριο, με θέμα τις παρούσες και μελλοντικές προκλήσεις του τομέα των αερομεταφορών και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν, διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Οργανισμών Πολιτικής Αεροπορίας – EATEO» , που δημιουργήθηκε το 2018 με έδρα της την Κύπρο και η οποία έχει σήμερα ως μέλη 56 Οργανισμούς από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωση η ΕΑΤΕΟ αναφέρει ότι στο συνέδριο, στο οποίο παρευρέθησαν πέραν των 60 ατόμων ως ομιλητές και συμμετέχοντες από Διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς και εκπρόσωποι 17 χωρών από διάφορες περιοχές του κόσμου.