Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κάμερες τροχαίας

Το σύστημα φωτοεπισήμανσης με κάμερες επεκτείνεται και οι οδηγοί δεν γλυτώνουν το πρόστιμο σε περίπτωση τροχαίας παράβασης. Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χάρης Ευριπίδου, έκανε απολογισμό των προστίμων που έχουν επιβληθεί, τα οποία ανέρχονται σε 125.000 περιστατικά. Παράλληλα αναφέρει σε ποια σημεία θα λειτουργήσουν οι νέες κάμερες τροχαίας.

Προς το παρόν δοκιμάζονται

Σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδου, έχει αρχίσει η εγκατάσταση νέων καμερών και γίνονται δοκιμαστικοί έλεγχοι αλλά ακόμη δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Όπως ανέφερε, θα ανακοινωθεί επίσημα το πότε θα ξεκινήσουν να είναι σε λειτουργία τόσο οι σταθερές όσο και οι κινητές κάμερες που έχει παραλάβει η εταιρία. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου.

Τα σημεία που θα λειτουργήσουν οι κάμερες στη Λευκωσία:

  • Λεωφόρος Λεμεσού με Αρμενίας
  • Προδρόμου με Γρίβα Διγενή
  • Λεωφόρος Στροβόλου με Μαχαιρά

Οι παραβάσεις και τα εξώδικα κάθε μέρα

Σήμερα το σύστημα λειτουργεί με σταθερές κάμερες και τέσσερις κινητές οι οποίες κινούνται Παγκύπρια σε όλο το οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Ευριπίδου, έχουν καταγραφεί 125 χιλιάδες περιστατικά από τα οποία οι 82 χιλιάδες έχουν ταχυδρομηθεί ήδη, ενώ τα υπόλοιπα επεξεργάζονται.

Παράλληλα, έχουν προκύψει πέραν των 65 χιλιάδων εξωδίκων που αφορούν εταιρίες και αποστέλλονται επιστολές για να κατονομάσουν τον οδηγό.

Από τις 65 χιλιάδες οι 50 χιλιάδες αφορούν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, άλλες 3,600 αφορούν την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη , 10 χιλιάδες παραβίαση της άσπρης γραμμής.

Παράλληλα, έγιναν και 375 καταγγελίες για τη χρήση κινητού, 63 για άλλα αντικείμενα, 162 για τη μη χρήση ζώνη ασφαλείας και 7 για τη μη χρήση κράνους.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν για την εγκατάσταση των νέων καμερών

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα η οδός Κρήτης, μεταξύ των συμβολών της με τη Λεωφ. Στασίνου και την οδό Στασάνδρου και τη οδό Στασάνδρου μεταξύ των συμβολών της με τις οδούς Κρήτης και Ηλέκτρας, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω εργασιών για την τοποθέτηση μόνιμων φώτων τροχαίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα της τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα ληφθούν όλα τα ασφαλή μέτρα και η απαραίτητη σήμανση ώστε να διευκολύνεται η διακίνηση των οχημάτων.