Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αβέρωφ Νεοφύτου

Πλήθος κόσμου συνεχίζει να επισκέπτεται την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να υπογράψει  το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε εις μνήμη του εκδιμήσαντα Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του προκαθήμενου της εκκλησίας, κάνοντας λόγο για την έντονη προσωπικότητα που είχε η οποία άφησε το στίγμα της στην εκκλησία της Κύπρου.

«Προσωπικά είχα την τύχη να συνεργαστώ σε αρκετές περιπτώσεις μαζί του, διακρινόταν για την ευθύτητα του χαρακτήρα του, για το θάρρος της άποψης του», ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής. 

Τον Αρχιεπίσκοπο αποχαιρέτησε και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου.

«Αποχαιρετούμε με λύπη μια σημαντική μορφή της εκκλησίας μας που έχει σημαδέψει με τη φιλάνθρωπη διακονία του», σημείωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου. 
Φόρο τιμής απέτισαν στον αποβιώσαντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας, σύσσωμη η  ηγεσία και η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμός υπό τον πρόεδρο του κόμματος και Υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

« Ο Αρχιεπίσκοπος που συνέδεσε την πορεία του με επωφελείς μεταρρυθμίσεις για την αυτοκέφαλη εκκλησία της Κύπρου. Είχε μια απέχθεια, απέχθεια στην λέξη υποκρισία», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

«Οι αγώνες του για προάσπιση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας κληροδοτούν στο διάδοχο του σημαντικές ευθύνες για συνέχιση αυτού του έργου», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. 

Το βιβλίο υπέγραψαν μεταξύ άλλων, Δήμαρχοι, κρατικοί αξιωματούχοι  και ξένοι διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων ο πρέσβης της Κίνας και η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και την Παρασκευή.