Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχές

Συννεφιά, βροχές, καταιγίδες και ενδεχόμενη χαλαζόπτωση προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, ωστόσο η εικόνα αυτή αλλάζει από αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκυρίακο, καθώς έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα και στα ορεινά και τα νοτιοδυτικά. Σε περίπτωση καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, ενώ το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα και στα ορεινά και τα νοτιοδυτικά. Σε περίπτωση καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται αργότερα να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στο ανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια, στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.