Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βιβλίο συλλυπητηρίων

Άνοιξε και τρίτο βιβλίο συλλυπητηρίων εις μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, καθώς πλήθος κόσμου, κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών προσώπων προσήλθαν σήμερα για να αποτίνουν φόρο τιμής και να ευχηθούν καλό ταξίδι στον εκδημήσαντα Αρχιεπίσκοπο.

Εκ μέρους της Ελλάδας, ο Πρέσβης στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου, εξέφρασε τη θλίψη για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου.

Ιωάννης Παπαμελετίου

Αποχαιρετούμε μια σπουδαία μορφή της Ορθοδοξίας, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με σθένος τον Ορθόδοξο Ελληνισμό, ο οποίος θα μείνει στη μνήμη μας για την αγάπη του για την Κύπρο.

Για απώλεια ενός ευπατρίδη έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο οποίος μίλησε για την ευθύτητα, την τόλμη και την αποφασιστικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, αλλά και για τη σχέση που είχαν αναπτύξει όπως και για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

 
Νίκος Νουρρής

Αυτή η εμπειρία, αυτή η φιλία μας συνόδευσε μέχρι τα τελευταία του, που είχα την χαρά πραγματικά να ήμουν μαζί του σε κάποιες από τις τελευταίες μέρες και θέλω να ελπίζω ότι ο Θεός θα τον τοποθετήσει εκεί που πραγματικά του αξίζει.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε στην παράδοση προσφάτως από ο Αρχιεπίσκοπος στην Αστυνομία του χρυσού παράσημου του Αποστόλου Παύλου.

Στέλιος Παπαθεοδώρου- Αρχηγός Αστυνομίας 

Είχαμε κτίσει μια πολύ καλή σχέση, ειλικρινή σχέση με την εκκλησία και αυτό θα συνεχίσουμε. Η εκκλησία χάνει έναν άξιο ηγέτη.

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής απότισαν στον αποβιώσαντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Κάρογιαν και ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Μάριος Κάρογιαν

Αναμφίβολα έχει θέσει τη σφραγίδα του στην εκκλησία της πατρίδας μας και όχι μόνο.

Νίκος Χριστοδουλίδης- Υποψήφιος για την Προεδρία 

Θεωρώ πιο σημαντική παρακαταθήκη με τεράστια ιστορική σημασία, την ενίσχυση μέσα από τις ενέργειες του μακαριότατου, την ενίσχυση του αυτοκέφαλου της κυπριακής εκκλησίας.

 

Το βιβλίο υπέγραψαν μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, Δήμαρχοι και ξένοι διπλωμάτες. 

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και την Παρασκευή, ενώ αύριο η σορός του Αρχιεπισκόπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι το Σάββατο που θα γίνει η ταφή.