Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Μπροστά σε κυκλώματα τα οποία κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πουλώντας πλαστά έγγραφα θεωρούν πως βρίσκονται το τελευταίο  διάστημα οι αρχές. Μόνο σε ένα 24ώρο οι αρχές ασφαλείας εντόπισαν οκτώ πρόσωπα στο αεροδρόμιο Λάρνακας τα οποία επιχείρησαν τα ταξιδέψουν παράνομα.

«Οι 3 αφορούσαν την κυκλοφορία εξολοκλήρου πλαστογραφημένων εγγράφων διαβατήρια τα οποία δεν  ήταν  γνήσια. Ενώ στις άλλες πέντε περιπτώσεις αφορούσε πλαστοπροσωπίες. Δηλαδή τα πρόσωπα αυτά προσπάθησαν να ταξιδέψουν σε χώρες του εξωτερικού κυρίως στην κεντρική Ευρώπη χρησιμοποιώντας γνήσια έγραφα δελτία ταυτότητας ευρωπαϊκών χωρών και παρουσιάστηκαν τα πρόσωπα αυτά ως οι κάτοχοι των εγγράφων αυτών», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου. 
Εκατοντάδες υποθέσεις

Στο πλαίσιο της διερεύνησης αρκετών υποθέσεων οι οποίες καταγράφονται από την αρχή του χρόνου  οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία ξεπέρασαν τις 250  οι αρχές κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα όσον αφορά την προέλευση των πλαστών διαβατηρίων και άλλων εγγράφων:


Από το διαδίκτυο όπου κάποιοι πωλούν  κλοπιμαία διαβατήρια από Ευρωπαίους πολίτες και δεν διστάζουν να τα στέλνουν στους ενδιαφερόμενους  ταχυδρομικά.

Από τα κατεχόμενα

Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν  συγγενικά πρόσωπα αλλοδαπών που διαμένουν στο εξωτερικό τα οποία αφού εξασφαλίσουν  πλαστά διαβατήρια, ταξιδεύουν στην χώρα μας και ακολούθως προσπαθούν να αναχωρήσουν με τους συγγενείς τους.

«Λόγω του ότι τα μέλη μας είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και εκπαιδευμένα αναφορικά με την ταυτοποίηση των προσώπων αυτών αλλά και τον έλεγχο των εγγράφων αν πρόκειται για γνήσια  εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για τα αδικήματα την κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου ή πλαστοπροσωπίας αναλόγως», επισήμανε ο κ. Ανδρέου. 

Οι οκτώ οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου όπου και τέθηκαν υπό κράτηση για 5 μέρες.