Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αεροπλανο

Διακρατική συμφωνία με το Μπαχρέιν στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών υπέγραψε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, με τον ομόλογό του Mohammed Thamer Alkaabi, στη Μάναμα του Μπαχρέιν, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου για βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η συμφωνία προβλέπει περαιτέρω φιλελευθεροποίηση των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών με την παροχή τρίτης, τέταρτης και πέμπτης ελευθερίας μεταξύ δρομολογημένων πτήσεων για μεταφορά επιβατών και φορτίου, χωρίς περιορισμό των αεροπορικών εταιρειών και συχνοτήτων.

«Οι προσπάθειές μας για ενίσχυση και βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας είναι συνεχείς σε όλα τα επίπεδα, με πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η Διακήρυξη για την Αεροπορική Συνδεσιμότητα, οι προτάσεις που προωθήσαμε για μείωση των επιπτώσεων που θα επιφέρει το νομοθετικό πακέτο Fit for 55 της ΕΕ στις αερομεταφορές καθώς και τα κίνητρα προς αεροπορικές εταιρείες», ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Πρόσθεσε ότι η πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική συμφωνία με την οποία επιδιώκεται η βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών, προσφέροντας την ευκαιρία για την αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών μεταξύ Κύπρου και Μπαχρέιν, τόσο για σκοπούς αναψυχής όσο και για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

«Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της συνδεσιμότητας ευρύτερα με τις Αραβικές χώρες αλλά και με την Ευρώπη. Με αυτή τη Συμφωνία οι αεροπορικές εταιρείες του Μπαχρέιν θα μπορούν να πραγματοποιούν πτήσεις προς όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο», σημείωσε ο Υπουργός.