Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προδημοτικη εκπαιδευση

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζήτησε σήμερα το νομοσχέδιο που αφορά επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης, με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Επιτροπής Χρύσανθο Σαββίδη να δηλώνει ότι το θέμα θα συζητηθεί και στην επόμενη συνεδρία, εκφράζοντας την ελπίδα να καταστεί εφικτό να οδηγηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια την 1η Δεκεμβρίου. 

Στις δηλώσεις του μετά την συνεδρία της Επιτροπής, ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ότι έχουμε δει το θέμα των ψυχολόγων και των κλινικών ψυχολόγων, οι οποίοι έχουν προσληφθεί στα δημόσια σχολεία. Είπε ότι, «μιλούμε για ένα αριθμό 21 ψυχολόγων, ο οποίος είναι πάρα πολύ μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων».

Οι ψυχολόγοι, συνέχισε που παίζουν σημαντικό ρόλο στο όλο εκπαιδευτικό σύστημα αντιμετωπίζουν θέματα που άπτονται παραβατικών συμπεριφορών, μπούλινγκ, μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία, και όλα αυτά, ενώ ο αριθμός των ψυχολόγων είναι πάρα πολύ μικρός.

Όπως μας έχει λεχθεί, είπε ο κ. Σαββίδης, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των σχολικών μονάδων πρέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός των ψυχολόγων και κλινικών ψυχολόγων στις σχολικές μονάδες.

Αναφορικά με το θέμα της επέκτασης της προδημοτικής εκπαίδευσης, ο κ. Σαββίδης, δήλωσε ότι έχουν τεθεί ερωτήματα από τους Βουλευτές της επιτροπής που άπτονται νομικής φύσεως για αυτό παραπέμπεται το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, όπου θα κληθεί η Νομική Υπηρεσία να δώσει εξηγήσεις επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, προκειμένου να κατατεθούν τυχόν τροπολογίες.

Σημείωσε ότι, η ΠΟΕΔ εξέφρασε τη διαφωνία της όσον αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε συγκεκριμένο άρθρο, στο 4γ, αλλά τάσσεται υπέρ της φιλοσοφίας του σχεδίου.

«Έχουμε δει την συγκεκριμένη πρόταση επί του συγκεκριμένου άρθρου και στην επόμενη συνεδρίαση πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε για να μπορέσει να οδηγηθεί την 1η Δεκεμβρίου στην ολομέλεια της Βουλής», κατέληξε ο κ. Σαββίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Επιτροπή συζήτησε επίσης τα προβλήματα και τις ανάγκες του κλάδου επιμελητών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και των γραμματειών των σχολείων.