Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αναγνωρίζοντας την ενεργειακή κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παραχώρηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας και για το 2022 στο πλαίσιο στήριξης των κατοίκων κοινοτήτων με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, μετά τη συνεδρία του σώματος, το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Δημητρίου, θα παραχωρηθεί σε όλους τους κατοίκους των κοινοτήτων με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600μ., οι οποίοι είναι δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος κατά το έτος 2022, πρόσθετη βοήθεια ίση με το 50%, του ποσού που τους έχει ήδη παραχωρηθεί.

Επίσης το Υπουργικό ενέκρινε την κατ’ εξαίρεση αναβάθμιση των κοινοτήτων Μάμμαρι, Δένειας και Τρούλλων από την κατηγορία «Ακριτικές», στην κατηγορία «Ορεινές και Μειονεκτικές», ώστε να τυγχάνουν των ωφελημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας του Στεγαστικού Σχεδίου Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, για την επόμενη Προκήρυξη για το έτος 2023.

Με την αλλαγή διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια συμμετοχής στο Σχέδιο τα οποία μέχρι σήμερα ήταν μεταξύ 25.000 για τα μονήρη και 65.000 ευρώ για οικογένεια 5 ατόμων σε 30.000 για τα μονήρη και 70.000 ευρώ για την πενταμελή οικογένεια.

Η οικονομική ενίσχυση αυξάνεται από 20.000 που ήταν μέχρι σήμερα για τα μονήρη άτομα σε 25.000 ευρώ ενώ για τις πεντεμελείς οικογένειες η βοήθεια αυξάνεται από τις 55.000 στις 60.000 ευρώ. Πρόσθετα οι δικαιούχοι του Σχεδίου θα μπορούν να επωφελούνται ποσού 15.000 ευρώ για ειδικές κατασκευές.