Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ελικόπτερο Εθνική Φρουρά

Ένας σημαντικός αριθμός νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης, δήλωσε την Τρίτη ο Διοικητής Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς Ταξίαρχος Μάριος Φλωρίδης. Μιλούσε κατά τη διάρκεια σεμνής τελετής, λόγω της εκδημίας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, για την εορτή το Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην αεροπορική βάση Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Στην ημερήσια διαταγή ο Διοικητής Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς Ταξίαρχος Μάριος Φλωρίδης ανέφερε ότι ως Διοίκηση Αεροπορίας έχουμε πλήρη ευθύνη για το σχεδιασμό τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της κυπριακής πολεμικής αεροπορίας, στο πλαίσιο του αμυντικού σχεδιασμού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Ολοκληρώνοντας φέτος τις προγραμματισμένες διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των δομών Διοίκησης Αεροπορίας πετύχαμε, είπε, «τον αντικειμενικό σκοπό που δεν ήταν άλλος από την υλοποίηση του αμυντικού  σχεδιασμού ο οποίος θα προσδώσει άμεσα και για το εγγύς μέλλον την αύξηση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του όπλου».

Ο στόχος, σημείωσε, ήταν και παραμένει ένας, «η διατήρηση όλων των υπαρχόντων συστημάτων σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η πλήρης αξιοποίησή τους όταν απαιτηθεί καθώς και η ομαλή ένταξη νέων οπλικών συστημάτων προστατεύοντας τον ζωτικό χώρο από οποιονδήποτε επιβουλεύεται την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας».

Ο Ταξίαρχος Φλωρίδης είπε ακόμη πως ένας σημαντικός αριθμός νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης. Με την αρωγή της Πολιτείας υλοποιήθηκε ο σχεδιασμός και η προμήθεια νέων σύγχρονων συστημάτων μέσω ενός μελετημένου και ορθολογικού εξοπλιστικού προγράμματος το οποίο θα αυξήσει άμεσα τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς.

Για την βέλτιστη αξιοποίηση όλων αυτών των επιχειρησιακών συστημάτων απαιτείται, συνέχισε, η διαρκής και εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού. Αυτή αποτελεί το μέσο της απαιτούμενης ποιοτικής υπεροχής σε όλους τους τομείς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι  για την δημιουργία μιας ισχυρής και αξιόπιστης δύναμης αποτροπής, είπε.

Η εντατική και ρεαλιστική εκπαίδευση εξασφαλίζει το μέγιστο συγκριτικό πλεονέκτημα και αποτελεί τον κύριο παράγοντα του πολλαπλασιαστή της ισχύος μας.

Εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθότι η συνεργασία, η διαλειτουργικότητα  η έμπρακτη βοήθεια σε πολλαπλά επίπεδα αποτελεί, όπως είπε, απτή απόδειξη των κοινών προσπαθειών που καταβάλλονται.

Η Πολεμική Αεροπορία παραμένει πάντοτε το σημείο αναφοράς και οδηγός για όλες τις γενιές αεροπόρων, ανέφερε. Τηρούμε, σημείωσε, «με ευλάβεια τα ιδανικά με τα οποία γαλουχηθήκαμε φοιτώντας εξ αρχής  στις στρατιωτικές σχολές και μετέπειτα στα διάφορα σχολεία ειδικοτήτων της».