Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρη

Μικρή ανάσα, ή δώρο άδωρον; Με μεγάλη καθυστέρηση και μάλλον μετά το Μάρτιο του 2023, θα έρθει στους λογαριασμούς η μείωση στο τέλος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που σήμερα «αναστενάζουν» κάτω από τις αυξήσεις στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Τη μείωση, από 0,5 σεντ ανά κιλοβατώρα, στο 0,1 σεντ ανά κιλοβατώρα, ανακοίνωσε στην επιτροπή Ενέργειας της βουλής, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας, Χαράλαμπος Ρούσος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η σχετική ρύθμιση. Ωστόσο, σύσσωμη η επιτροπή, διαμαρτυρήθηκε πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο το Κοινοβούλιο να εξετάσει έγκαιρα τη ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται στους κανονισμούς για το Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, «το πιθανότερο είναι οι κανονισμοί να εξετασθούν από τη Βουλή το Μάρτιο του 2023, με αποτέλεσμα να μην έχουν άμεσο αντίκρισμα για τους καταναλωτές».
Στον προϋπολογισμό του 2023, έχει προβλεφθεί ποσό 89 εκατομμυρίων ευρώ να δοθούν, υπό μορφή χορηγιών και επιδοτήσεων.
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς ανέφερε: «τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ, αφορούν ευάλωτα νοικοκυριά».
Απ’ την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμή υποστήριξε: «αναρωτιέμαι, κάποιος που δεν έχει χρήματα να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, πώς θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στο σπίτι του;»
Οι βουλευτές Νίκος Σύκας του ΔΗΣΥ και Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ, επέκριναν έντονα το γεγονός, πως η δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο, δεν προχώρησε διαχρονικά εδώ και 21 χρόνια.