Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΥΠΕ

Με χριστιανική καρτερία, θάρρος και τόλμη. Έτσι αντιμετώπιζε τις τελευταίες του στιγμές ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σύμφωνα με τον προσωπικό του ιατρό, δρ. Ιωσήφ Κάσιο. Τον άνθρωπο που ήταν δίπλα του μέχρι και την τελευταία του στιγμή στα εγκόσμια.

Φιλοξενούμενος στο «Μέρα Μεσημέρι» ο δρ. Κάσιος εκμυστηρεύθηκε πως «ήξερε ότι μια ημέρα θα ερχόταν το τέλος». Περιγράφει τις τελευταίες ημέρες του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, από την τελευταία αποτυχημένη θεραπευτική αγωγή στο Ισραήλ πριν 1,5 μήνα, μέχρι και την τελευταία ώρα.

Ανέμενε με χριστιανική καρτερία την όλη κατάσταση, την αντιμετώπιζε με θάρρος και τόλμη. Ήταν έτοιμος. Πάντοτε χαμογελούσε

Περιγράφει τον Αρχιεπίσκοπο, ως έναν άνθρωπο και ιεράρχη που μέχρι τέλους ήθελε να πληροφορείται και να μαθαίνει τα πάντα, ειδικά για την πολιτική κατάσταση της Κύπρου. 

Ενώ συγκινούν οι λεπτομέρειες του θλιβερού πρωινού της 7ης Νοεμβρίου. Όταν ο Επίσκοπος Καρπασίας άρχισε τις ψαλμωδίες στο πλάι του, περίπου 1,5 ώρα πριν κοιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. «Έφυγε» για το αιώνιο ταξίδι σε πνεύμα βαθύτατης πνευματικής κατάνυξης, δίπλα σε ανθρώπους και ιερείς που τον αγαπούσαν και τους αγαπούσε.