Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παιδικη πορνογραφια

Τα κενά στη νομοθεσία αλλά και τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του ανησυχητικού φαινομένου της εκδικητικής πορνογραφίας, συζήτησε σήμερα η κοινοβουλευτική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ουσιαστικά πρόκειται για διαδικτυακό βιασμό  είναι η περίπτωση στην οποία κατά κανόνα σύντροφοι ή πρώην σύντροφοι κοινοποιούν χωρίς την συναίνεση  προσωπικών ερωτικών σεξουαλικών εικόνων ή βίντεο  προκύπτει η ανάγκη να υπάρξει  μια ξεχωριστή νομοθεσία για την εκδικητική πορνογραφία », σημείωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά. 

Όπως αναφέρθηκε κατά 90% το θύμα είναι γυναίκα. Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το θύμα είναι άντρας.

«Η νομοθεσία παρουσιάζει σημαντικά κενά εκ των οποίων και η μη συμπερίληψη πρόνοιας όταν το θύμα είναι άνδρας επιπλέον διαπιστώθηκε ότι η νομοθεσία δεν υποχρεώνει  τις ψηφιακές πλατφόρμες του διαδικτύου και τους  πάροχους τηλεπικοινωνιών να διαγράφουν  φωτογραφίες  και βίντεο  που αποτελούν προϊόν εκδικητικής πορνογραφίας », ανέφερε η Βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν. 

«Θα πρέπει να αυξηθούν οι ποινές, οι υπηρεσίες που ασχολούνται  με το διαδίκτυο   έγκλημα  να έχουν και την ενημέρωση  και την εκπαίδευση που χρειάζεται », επισήμανε η Βουλεύτρια των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου. 

Τα μέλη της επιτροπής εξέτασαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες με αφορμή και την πρόσφατη  έκθεση της επιτρόπου διοικήσεως.