Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ασ

Την απομάκρυνση των εργοστασίων ασφάλτου που λειτουργούν στην περιοχή τους, ζητούν οι κάτοικοι των κοινοτήτων Μονής, Μοναγρουλλίου, Πύργου και Ασγάτας, αφού όπως υποστηρίζουν έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.


Οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι, συγκεντρώθηκαν το πρωί στην είσοδο του δημοτικού σχολείου Αγίων Αναργύρων όπου και πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας.

«Πρώτα ήταν ένα, τώρα έγιναν δυο και μάλιστα ξεκινούν από τις πρωινές ώρες, το πρωί στις πέντε, μέχρι τη νύχτα. Η εκπομπή σκόνης και καρκινογόνων ουσιών,  με έντονη μυρωδιά μαζούτ, ασφάλτου, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους των κοινοτήτων. Αναπνευστικά, δύσπνοια, εμετούς», επισήμανε ο Κοινοτάρχης της Μονής Γεώργιος Ευρυπίδου. 


Στην ομιλία του ο κοινοτάρχης Μονής έκανε λόγο για αγανάκτηση των κατοίκων και επισήμανε πως κανείς δεν τους λαμβάνει υπόψη από το 2019 και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες και επιστολές τους. Και κατηγόρησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων για επίλυση του προβλήματος.

«Πριν λειτουργήσουν γιατί δεν δώσατε κύριοι του περιβάλλοντος συγκεκριμένες προδιαγραφές και μας λέτε αυτά εκ των υστέρων. Γι αυτό απαιτούμε το κλείσιμο των εργοστασίων και απομάκρυνση τους από την περιοχή μας. Να βρείτε άλλους χώρους, μακριά από κοινότητες και να κάνετε τους πειραματισμούς σας, και όχι να παίζετε με τη δική μας ζωή», σημείωσε ο κ. Ευρυπίδου. 


Οι τέσσερις κοινότητες απαιτούν άμεσο κλείσιμο των εργοστασίων και μετακίνηση τους σε άλλους χώρους, μακριά από την περιοχή τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.