Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός βροχές καταιγίδες

Την πόρτα της Κύπρου χτύπησε το μεσημέρι η κακοκαιρία «ΕΥΑ» η οποία σάρωσε την Ιταλία και την Ελλάδα.

Στην Κύπρο η κακοκαιρία έφθασε εξασθενημένη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες με χαλαζόπτωση, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν οποιεσδήποτε ζημιές.
Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την επέλαση της «Εύας» στη νησί.

Σημειώνεται ότι νεα κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες τοπικά ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Η ισχύς της είναι από τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου μέχρι τα μεσάνυκτα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου.

Στην προειδοποίηση αναφέρεται πως μεμονωμένες τοπικά ισχυρές καταιγίδες πιθανόν να επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή. Σε τέτοια περίπτωση η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανόν να πέσει και χαλάζι.

«Το φαινόμενο της χαλαζόπτωσης θα επεκταθεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι το πρώτο μισό της νύχτας, μέχρι τα μεσάνυχτα γι’ αυτό και η προειδοποίηση η οποία είναι σε ισχύ μέχρι τις 8 η ώρα το βράδι θα επεκταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε», σημείωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης. 

Στην επαρχία Πάφου υπήρξαν διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού να τεθούν άμεσα σε κινητοποίηση.

« Τα φαινόμενα αυτά θα τα έχουμε και αύριο, ενδεχόμενα εσωτερικό, ορεινά και ανατολικότερα το απόγευμα αλλά και την Τετάρτη. Όχι στον ίδιο βαθμό σαφώς ηπιότερα», ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης. 

Την Πέμπτη ο καιρός θα καταγράψει αισθητή βελτίωση, καθώς το σύστημα θα υποχωρήσει. Ωστόσο περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα.