Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συλλήψεις για κεντρικές φυλακές

Μεγαλώνει η λίστα των συλληφθέντων για την υπόθεση φόνου του Tansu Cidan, 41 χρόνων, που διαπράχθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, στις 27 περασμένου Οκτωβρίου.

Λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί, όπως φαίνεται και στα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε συνεργείο του ΑΝΤ1, κλιμάκιο των ανακριτών  περνά την πύλη των Κεντρικών  Φυλακών.

Λίγα λεπτά αργότερα μέλη του προσωπικού των φυλακών μεταφέρουν τρία πρόσωπα ηλικίας 22, 27 και 28 ετών εκτός και τα παραδίδουν στους αστυνομικούς.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο συγκρατούμενος του Tansu Cidan.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου

Οι εξετάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την στιγμή. Έχουν συλληφθεί ακόμα τρία πρόσωπα στη βάση νέων ενταλμάτων σύλληψης που αφορούν αδικήματα φόνου εκ προμελέτης

Και άλλες πληροφορίες από κλειστά κυκλώματα

Οι ανακριτές κατέληξαν στην απόφαση έκδοσης των τριών νέων ενταλμάτων μετά από τις καταθέσεις που έλαβαν τις τελευταίες μέρες από τους άλλους οκτώ συλληφθέντες κατάδικους, αλλά και από επιπλέον υλικό από τα κλειστά κυκλώματα των φυλακών, που δείχνει κάποιες κινήσεις έξω από το κελί του θύματος, προτού εντοπιστεί νεκρός.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες ισχυρισμοί που προέβαλαν κάποιοι εκ των συλληφθέντων φαίνεται να ρίχνουν φως για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρέου

Λαμβάνονται καταθέσεις με στόχο να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και κάτω από ποιες συνθήκες και τα κίνητρα των δραστών

Τις επόμενες ημέρες ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Λευκωσίας θα βρίσκονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων σε διάφορα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις φυλακές, όπως σεντόνια, κουβέρτες με  ίχνη αίματος, αλλά και κομμάτια από ξύλα.

Εξάλλου, ενώπιον δικαστηρίου οδηγήθηκαν σήμερα τόσο οι τρεις νέοι συλληφθέντες όσο και οι οκτώ που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Οι δέκα μεταφέρθηκαν πρώτοι εντός της αίθουσας τους δικαστηρίου, και τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, ενώ σε δεύτερη διαδικασία οδηγήθηκε μόνος του ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο οποίος επίσης τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση.